Zaterdag 24 jan. 2015 Cervenon, gehuchtje bij Prémery, dat ook al erg klein is (2200 inw.), 32 km

Har ponyanddogtrip 2014-2015 555 - kopie - kopieHar ponyanddogtrip 2014-2015 556 - kopie - kopieHar ponyanddogtrip 2014-2015 557

eten in ons hotelletje, samen met 2 andere koppels

eten in ons hotelletje, samen met 2 andere koppels

Mijn hospes-weduwnaar had vanmorgen netjes mijn koffie klaargezet, stokbrood, beetje boter en jam. Ik complimenteerde hem met de nette verzorging van alles: bed, prachtig geplooide lakens, een sierkussentje. Doe ik allemaal zelf, zei hij. Kinderen wonen ver weg: in Lille en in Parijs. Nauwelijks werk te krijgen. Iedereen trekt weg. Dat hoor ik al vanaf Z-Spanje. Als die trend zo doorgaat in Europa dan wordt het hier een vakantiecontinent voor Asiërs: chinezen en zo, want behalve oude dorpen en steden bezichtigen is hier dan geen economische activiteit meer. Ik hoop dat ik me vergis. Maar mooi is het wel. Ik was nog maar net vertrokken, of het begon te sneeuwen. Omdat ik geen zin had om verkeerd te lopen op de Santiagoroute door het natte bos, nam ik maar weer de kortste asfaltweg. Ook al omdat die korter was dan de Compostellaroute. Nadeel is weer, dat ik die jonge hond de hele dag moet aangelijnd houden. Ik heb gisteren al mijn beklag gedaan over hoeveel dat me op de zenuwen werkt. Aan de overkant een konijn! En monsieur springt de weg op. In de wei rennen paarden met ons mee. Uiterst opwindend voor Tosca. Wegrennende schapen, een vrachtwagen, waar Leon van schrikt, een vogel die laag overvliegt. Dan bijt ze in aanhankelijkheid mijn handschoen kapot, grijpt mijn route-aantekeningen uit mijn hand, wil met de riem spelen. Allemaal best, als dat maar niet op de weg is, of erger nog, in de stad, met een nerveus paard, of langsrazend verkeer. Sommigen toeteren als aanmoediging, anderen, omdat ik in hun vaarwater zit. Intussen kijken op gps, in routeboekje. Pffff! Uiterst enerverend. Geen romantisch toertje Bourgondië. Onderweg, in Nevers, zie ik mooie reclameposters voor vakanties: proef de vrijheid! Sportieve, atletische jongeren in de bergen, of op het water. En ik? Enigszins sportief is deze onderneming wel. Maar heb ik nu de vrijheid, een jaar lang? Pap vond dat vrijheid alleen bestaat in gebondenheid. Die mooi gebouwde sportlui op de poster ontvluchten even hun drukke leven en voelen zich dan vrij. Maar wat ik doe is veel echtere vrijheid. Dacht je ja. Gebonden aan mijn dieren, gebonden aan mijn schema. Houd ik dat niet aan, dan haal ik niet de Noordkaap voor de winter. ‘T is maar wat je vrijheid noemt. Daar nog wat over gefilosofeerd. Velen dromen ervan vrij te zijn van al hun verplichtingen, i.p.v. positief met hun bindingen om te gaan. Ik probeer wat te maken van deze excursie. Het is te makkelijk, om me er van vrij te maken en te stoppen. Zo zit ik niet in elkaar.
Sms van Sonja, Bri en Jos: oponthoud, file, wegens sneeuw. Komen uren later. Ik vraag de baas hier, of we dan nog te bikken krijgen. Hij lacht, dat hij wel wat regelt. Hij heeft een heel hoog dameslachje. Maar is aardig en heeft zijn auberge prima verzorgd. Met zijn 4-en hebben we een suite. Om de badkamer-wc te bereiken moet het ene koppel door de kamer van het andere koppel. Gezellig vannacht. Maar flink Bourgondische wijn drinken, dan merken we het nauwelijks.
Leon in een wei, die niet perfect is omheind. Als hij morgen maar niet weg is. Tosca in de garage. Komst Sonja, Brigitte en Jos. Happy together. Morgen verder.

Reacties

 1. Paul Heijnen zegt:

  Hoi Harrie,
  Eindelijk dan nu ff weer samen met Sonja! Zal een hele opluchting voor je zijn. Tosca en Leon tegelijk beteugelen alleen is n hele last voor je. Dus dat wordt n stuk makkelijker. Daarnaast natuurlijk gezelschap, je houdt wel van alleen zijn ,maar op z’n tijd gezelschap is toch essentieel om daarna weer verder te kunnen gaan .
  Benieuwd naar je volgende verhalen, Sonja heeft getraind, dus dat moet lukken!
  Fijne week gewenst,groetjes. Paul en Anne.

 2. Hoi Harrie wat zal het een fijn,en gezellig weekend worden met je gezelschap en natuurlijk Sonja je vrouw ben dan ook zeer benieuwd naar de verslagen de komende week ,en hoe hun dat allemaal ondervinden ,voor jou zal het wat rustiger worden ,omdat je de viervoeters ook kunt overlaten aan je meelopers .
  Voor jullie alle een heel fijne week gewenst .hou je taai gr Harrie.Marlies.
  Gr aan Sonja:) 🙂 .

 3. Hub Jaminon zegt:

  Hallo Harrie,
  Ik wens je een heel gezellige en ontspannen week toe, samen met Sonja en Brigitte en Jos.
  Gedeelde vreugd is dubbele vreugd.
  Veel groeten,
  Hub

 4. Herma Koene zegt:

  Hallo Harrie,
  Eindelijk dan even bezoek uit Nederland en wel je vrouw en vrienden. Ik wens jullie heerlijke en mooie dagen samen in Frankrijk. Ik geniet van al je turbulente verhalen en vind het geweldig dat je al zover gekomen bent, Chapeau!!! Als ik je foto’s zie, dan zie ik dat het goed met je gaat, een blozend gezicht ondanks alle ongemakken die je tegenkomt. De stress voor het vinden van een slaapplaats is andere stress dan thuis. Het lopen is heerlijk (maak de kop leeg) ook al zijn de weersomstandigheden niet altijd even geweldig, maar dat wist je bij voorbaat. Geneet vaan ut lope,ut leve en vaan elkaar!!!!
  Ultreïa Herma

 5. Hallo familie Huijben,
  Had Son nog willen bellen om goede reis te wensen; bij deze alsnog via jou dan maar. Geniet er van met z’n vieren!!! Na hun vertrek lonkt de stal (thuis…. na ca. 4 weken ?!).
  Los joan! Zus zit down under en Hermanos major zal wel in Mazurië de beest uithangen.
  ’t Is toch een internationaal clubje.
  groet
  Michiel

Geef uw mening

*