Dinsdag 25 Aug. 2015 Fauske

Rudi ontkurkt een champagnefles

Rudi ontkurkt een champagnefles

Rudi en Paulette toasten champagne op het behaalde eindresultaat

Rudi en Paulette toasten champagne op het behaalde eindresultaat

Massa's kriebelende knutvliegjes.

Massa’s kriebelende knutvliegjes.

Mijn 4-persoons hut

Mijn 4-persoons hut

Het is alweer prachtig weer. De foto’s van de filmopnames waarover ik gisteren schreef, zijn vandaag gemaakt, maar per ongeluk bij maandag gepubliceerd. Nou en? We trekken er een paar uur voor uit. Allerlei vragen worden door Paulette gesteld, terwijl ik die beantwoord voor de camera. O.a. of ik trots ben op de voltooiïng van de tocht. Ja, dat ben ik wel, maar ik relativeer het ook sterk. Een relatie jaren goed houden is meestal een grotere prestatie. Of met blijdschap blijven werken voor de zelfde baas, of voor dezelfde computer of machine, is vaak heel wat moeilijker (behalve in onze praktijk!!!?). Of kinderen opvoeden naar maatschappelijke zelfstandigheid en een minimum aan tevredenheid en noem zo maar op.
Als we klaar zijn met de opnames gaat mijn mobieltje. Een journaliste van het paardentijdschrift Bit. We praten wel een uur, eerst over hoe het er allemaal van kwam en verder voornamelijk over interactie mens-paard-hond. Omdat wij met de camper nog verder willen, spreken de journaliste en ik af om vanavond verder te praten.
‘S Avonds lees ik de vele reakties op mijn en Rudi’s blog en op facebook. Het zijn er duidelijk meer dan anders. Wel leuk, om op die manier wat contact met het thuisfront te hebben. Ik ga nu afsluiten, want het stikt hier van de inimini-vliegjes. Je ziet ze (bijna) niet, maar ze kriebelen wel.
Ik eet voor de derde achtereenvolgende keer pasta met vleesbolletjes in tomatensaus. Nog steeds lekker.
Vlak voor het slapen nog even dit: de Bit-dame stelde het verdere telefonische interview uit tot morgen of overmorgen. Dat gaf Rudi de tijd om te voorschijn te komen met wat hij eigenlijk op de Noordkaap had willen doen, nl. ja ja, champagne. En zo bleef het toch weer gezellig, in de avondzon voor de camper in Fauske-Lapland.

Reacties

 1. Ik dacht al ,dat word nu onderhand iedere dag een fles champagne kousje maken ,maar nu lees ik ineens wat anders toch is het jullie gegund omdat iedere dag te vieren is tenslotte een hele uitdaging geweest ,en daar hoort dan ook feesten bij ,hopla,hoplala 🙂
  Harrie ik neem aan dat de opnames ook weer worden uitgezonden ,en dan krijgen we het wel van je te horen wanneer ,of dat ook weer Krijtland wordt?
  Nou ik wens jullie weer een geslaagde dag toe ,met veel ……….glaasjes op 🙂
  Hou jullie taai gr Harrie,Marlies:) 🙂 🙂 .

 2. Lieve Harrie,

  Bravo!!
  Gefeliciteerd, je hebt het gehaald (een beetje als mosterd na de maaltijd, maar beter laat dan nooit!)!!
  Nu weer terug en nagenieten (maanden – jarenlang) van je tocht.
  Tot gauw, in Rognes of bij jullie, heel veel liefs, ook van Philippe en co

  Lilian

 3. Han Hameleers zegt:

  Hoi Harrie, leuk te lezen dat je geniet van rust en het niet hoeven wandelen, plannen, en door Tosca getrokken te worden.
  Laat het je goed gaan op de terugweg en proost nogmaalsop je prestatie.
  Groetjes van Han

 4. henk de heus zegt:

  dag Harrie,

  ALSNOG VAN HARTE !! Geweldig wat je gedaan hebt.
  Kon niet eerder reageren omdat onze computer ’n week lang haperde vanwege het omzetten naar Windows 10. Tja, dat soort problemen bestaan er ook…. Maar alles werkt weer, hetgeen ook betekent dat ik per omgaande zal doneren aan Mama Alice. Je prijs zogezegd…..
  Inmiddels hebben we de voorbije dagen tijd genoeg gehad om (ook) na te denken over al je mijmeringen van de laatste dagen. Wel decadent en makkelijk als je dat hier (Portugal) doet in de zon naast een
  zwembad….. Maar niet minder boeiend, zeker nu we zo zelf ook in de herfst van ons leven belanden. Ik hoop er nog vaker met je over te mogen filosoferen Geniet van je laatste dagen vakantie. WIJ zoeken volgende week de stilte van de Schotse hooglanden op. Tot ziens en hartelijke groet van Henk en Yola

 5. Hoi Harrie,en Sonja ,bij deze willen wij jullie van harte feliciteren met de tweeling :). 🙂 .
  Gr Harrie,Marlies 🙂

Geef uw mening

*