Maandag 17 aug. 2015 Gargia Fjellstue 27 km.

Alweer een prachtige dag. Onbewolkt. Noorwegen op zijn mooist. Ik hoor maar steeds over die prachtige zomerdagen in Noord-Noorwegen, met temperaturen van achter in de 20 gr. Ja, in de zon waarschijnlijk. Maar de temp. Hoort te worden gemeten onder standaardcondities, en daarvan is één voorwaarde dat het gemeten wordt in de schaduw. Gelukkig is er een frisse wind. Alleen letterlijk, want figuurlijk begint het een beetje meer van het zelfde te worden. Sjokke, sjokke, sjokke, langs ’s Heeren wegen. A lonesome cowboy, far away from home. Ik geloof, dat die weken Nordkalottleden met 30 kilo op d’r poekel, me geestelijk misschien hebben verruimd, maar lichamelijk een soort oververmoeidheidssyndroom hebben opgeleverd. Als ik rust voel ik me super, maar als ik loop ben ik gauw moe en spelen regelmatig die gevoelige ribbetjes op. Normaal is zoiets niet over na een aantal dagen rust. Dat kan weken duren. Maar ja, ik kan rusten als ik thuis ben. Alleen, ik word gehinderd bij het lopen. Het schiet zo veel minder op.
De route liep de hele dag over een goed begaanbaar, maar hobbelig pad, met ” knauwele” ( grove, flinke stenen) er in. Maar ik hoefde niet door moerassen of rotsvelden, dus ei, ei, ei, wat zijn we blij. Wel flink geaccidenteerd, dus menig zweetdruppeltje geplengd.
In de vroege ochtend fraaie optrekkende ochtendnevels, mooi licht. Voor de rest eigenlijk een herhaling van gisteren, dus er valt niet zo veel over te melden. In de fjellstue is weer niks te doen. prima. Ik heb op het moment toch geen “prik” (zin) in oeverloos gezwam. En omdat ik moe ben einde blog. Happie, happie en de bedstee in.

Reacties

 1. Nu moet je nog op de laatste etappes ,gekweld worden ,het begint nu zo langzamerhand wel vermoeid te worden ,en vooral met de pijn van je ribben pffff goed afzien is het geblazen );
  Maar als je dan ook eenmaal bij het einde bent ,en op de top sta ,dan heb je het welverdiende lintjes en medailles ,en de kroon, en wat nog meer ? 🙂
  Harrie voor morgen wens ik je een pijnloze ,route toe hou je taai ,gr Harrie,Marlies 🙂

 2. Harrie Huijben zegt:

  Dank je Marlies. Kump good. Gr.

 3. Han Hameleers zegt:

  Hoi Harrie, ik hoor het al. Het einde nadert en je weet het hé. De laatste loodjes wegen het zwaarst. wellicht lichamelijk en misschien ook mentaal. Maar me dunkt dat je laatste weken ook wat voor je kiezen gekregen hebt. Petje af hoor. Van 10 zouden er naar mijn idee wel een man (vrouw) of acht afgehaakt zijn.

  Probeer de momenten te genieten en gewoon vaker even wat uit rusten. … en het lijkt me een goed plan dat als je weer terug bent in NL ik alles osteoaptisch weer een beetje in het lood breng. Natuurijk gratis.
  Pin houwe Harrie

 4. Harrie Huijben zegt:

  Goede adviezen. Ik zal ze opvolgen. Gr

 5. Gabriël Corten zegt:

  Harrie ik lees je blog nu voor de eerste keer en heb enorme waardering voor de geleverde inspanning en prestatie. ga er maar aanstaan. je zult wel menig schoen versleten en calorietje verbrand hebben, ik ben er zeker van dat je tocht zult volbrengen. Wat zul je genieten op de Noordkaap.

 6. Harrie Huijben zegt:

  Hoi Gabriel, Derde paar schoenen. Calorieeën heb ik niet geteld. Gr.,mHarrie

Geef uw mening

*