Dinsdag 21 juli 2015 nog steeds Abisko

Vandaag verder plannen. Eten kopen voor een week voor hond en baas. 10 Kg. extra. De komende week beginnen met, alles samen, meer dan 20 kg. dragen. Het past niet eens in mijn rugzak. Hoe moet dat nu weer gaan? De rugzakbanden zullen mijn schouders wel mores leren. Nu begrijp ik ook een beetje die vrouwen die boven zó weelderig zijn bedeeld, dat de schouders last krijgen van hun bh-bandjes en zij overgaan tot mammareductie. Het is nu 10 gr. C. Voor morgen wordt warm weer verwacht: 13 gr. Muggen dus. Ouwwië! Wordt weer afzien. Soms zou ik haast denken: Er gaat toch niks boven de eigen koffer, ijskast en alles bij de hand ÈN… lekker mogen gaan werken. Ik hoop dat de assistentes dit lezen. Dan komen ze ’s morgens met nòg meer plezier hun roeping waar maken. Hééééj!
Terug bij mijn Fjällhotel komen net twee Hollandse 50-plussers aan, die ik in de bergen sprak in een hutje bij mijn muëssli-lunch. Ze waren net hier aangekomen. Kapoelewoetsj (kapot). Hebben even een poos rust nodig, nadat ze mij weer achterna komen op de Nordkallotleden. Ik ga mijn rugzak reorganiseren om alles er in en er aan te krijgen. Nou, dat lukt dus mooi niet, hoe ik ook duw en “prietsj”. Dan maar een tas er bij kopen en die bovenop de rugzak binden met snelbinders. Juzzus, hoe moet dat gaan? Maar ja, elke dag zal ik meer opeten van dat gewicht. Dat geeft hoop. Ik zie dat Tosca ook al mager begint te worden, dus ik móet genoeg te eten meenemen. Zij kan nog muizen vangen, maar als ik te weinig eet, word ik zo slap als een hoddel (vaatdoek) en kom ik gaaroet (helemaal) niet meer vooruit. Dus niet lang zeiken, gewoon meesjouwen, die zaak. Het is toch een voorrecht, dat je zo mag afzien. Dus niet zaniken.
Morgen wil ik vroeg op stap, dus naar bed. Het is 22 u.

Reacties

 1. Harrie ,dat word inderdaad afzien ,sleep je maar te laplazerrus ,kan je niet iemand vinden die het voor jou op de poekel mee sjouwt 🙂 ,ik denk dat ze vlug rechts,of links omkeer maken .
  Maar zo als je al schreef ,heb je zo een paar kilo’s minder met de luchns ,en het diner ,dus niet klagen maar dragen 🙂 sorry kan het niet laten .
  Voor morgen in elk geval toy toy toy hou je taai gr Harrie,Marlies.

 2. Agnes Augenbroe zegt:

  Harrie
  Dat wordt een zware klus zoveel sjouwen dat is niet niks
  Toen ik klein was deden de honden ook meesjouwen
  Een tuigje en hup met de geit vinden ze overigens nog fijn ook
  Ik wens je een fijne tijd hopelijk komt Jan de Duitser nog op tijd
  Zodat jullie gezellig met z,n tweetjes verder kunnen
  Groet uit Limburg Agnes

 3. Marietje zegt:

  Laatste loodjes! Succes!!

 4. Han Hameleers zegt:

  Hoi Harrie, inderdaad de laadste letterlijke zware loodjes voor de kiezen. Of beter, terwijl ik dit schrijf heb je er wellicht een dag al weer op zitten, waarschijnlijk met zere schouders en inmiddels slapend en dromend van kwieke sherpa’s die je rugzak slepen terwijl jij vrolijk in de rondte aan het kijken of met Tosca aan het spelen bent. Helaas, het is maa een droom. Het blijft dus toch slepen de komende dagen. Nou ik wens je in ieder geval heel veel voorspoed op de laatste paar weken.

  Groetjes,
  Han

 5. Paul Heijnen zegt:

  Hoi Harrie,
  Wat n verhalen allemaal , is t nu basic genoeg ? Wel knap hoe je ’t allemaal ” fisternult”!
  Ik had niet verwacht, dat zo noordelijknog zoveel wandelaars onderweg zijn. Maar zij doen wrsch maar n stukje route van enige dagen . Wel ook bewondering voor Tosca, wat een potentie heeft zo’n beest. Ook een echte overlever. Kan zich toch zeer goed aan zeer verschillende omstandigheden aanpassen !
  Op nu naar de laatste uitdagingen! Hou t hoofd koel en blijf goed voor jezelf zorgen!
  Veel groeten vanaf de “canapé” in Vaals.
  Paul en Anne

 6. Hee Harrie,
  Even een tijdje je niet gevolgd en intussen ben je alweer een stuk verder! Dat is natuurlijk de bedoeling, maar het moet ook een beetje meezitten ! Is er onderweg geen leuke eland of lapse schone die je kan helpen met sjouwen? Veel succes, heb grote bewondering voor je.
  Jet

 7. Jan Meindersma zegt:

  Hallo Harrie,

  Inderdaad, laatste loodjes.
  Met zware rugzak betekent dat langzamer vooruit oomen, tempo aanpassen, zeker bergop.
  Sterkte gewenst, je zal er komen.

  Beste groet, Jan Meindersma

 8. Hello Harry,
  I’m a little sad we didn’t meet again after I decided to walk Padjelantaleden and you to stay on the Kungsleden. But it was a really nice trail! In Abisko I was three days behind you and tired of walking so I hitchhiked northern close to Treriksröset. So now I was 4 days in front of you and since I don’t want to wait that long I’m now on my way to Nordkinn, visiting Alta and maybe Hammerfest. I hope you still enjoy your journey, always find the right way and get at least sometimes something warm to eat. 😀 Give Tosca a hug from me.
  ¡Ultreia!
  Jan from Germany

 9. Constance Kerremans zegt:

  Hallo Harrie,
  Al een aantal dagen geen nieuws, dus op pad naar het volgende doel. Prachtige natuur, maar wat een zware tocht! Gelukkig ben je niet andersom begonnen, toen was je nog niet zo gehard. Wel een speciaal gevoel denk ik, dat het doel nu zo dichtbij komt. Bon courage voor de laatste fase.
  Constance

 10. Paul Heijnen zegt:

  Hoi Harrie,
  Wordt tijd dat je je weer meldt. Vreemd zolang geen bericht. Soms ongerust gevoel ,daarna afzwakkend in de wetenschap dat ” Harrie zich wel redt,waar hij ook is”. Maar toch prettig als je weer in de ether bent.
  Groetjes , paul & anne

 11. Harrie Huijben zegt:

  Hoi P en A, Op de goede momenten is dit geweldig, op de slechte diep Scheisse! Absoluut geen sleur. Ondanks de vele dagelijkse dieptepunten (naast hoogtepunten) geniet ik hiervan. Tot binnenkort, hoop ik. Gr., Harrie

 12. Harrie Huijben zegt:

  Hoi Constance, Miischien maar goed dat we niet afgesproken hebben voor tweede helft aug., want mijn planning wijzigt steeds en voor gezelligheid valt het me vaak te zwaar. In een andere opzet doen we wel weer eens iets soortgelijks. Want het is hier werkelijk heel bijzonder. Veel groeten van half Lapse Harrie

 13. Harrie Huijben zegt:

  Hi Jan, I’m very pleased to hear from you. Tried to reach you by sms. But finally I met Morritz, a young German guy. He told me he had met you and about your tramp. So I knew what happened. May be it’s good to walk apart, because also for me it was very heavy and I am glad I could determine my own speed. I wish you a good continuation of your trip and much good luck with your plans. Bye bye, Harry

 14. Harrie Huijben zegt:

  Jan, Je hebt alweer gelijk. Tot in sept. Veel gr., Harrie

 15. Harrie Huijben zegt:

  Hoi Jet, Van elanden zie ik alleen keutelen. Van Lapse schonen geen excrementen, maar die zijn zó afstandelijk, dat, al zouden ze draagster willen zijn, ze het niet durven te zeggen en ik ben te verlegen om het ze te vragen. Life is difficult. Vive la vie. Gr

 16. Harrie Huijben zegt:

  Hoi A en P, nu een paar dagen rust. Dus alles paletti. Gaat lekker, vakantie! Jullie ook veel sterkte en tot over enige weken. Gr.

 17. Harrie Huijben zegt:

  Hoi Han, ’s nachts ben ik direct weg, dus geen nachtdromen. Overdag moet ik zo op de route letten, dat er geen gelegenheid is om te dromen. Maar veel Sonja’s die zoals echte moeders met mijn spullen slepen, die droom bevalt me wel. Gr., Harrie

 18. Harrie Huijben zegt:

  Klote loodjes! Gr.

 19. Harrie Huijben zegt:

  Hallo Agnes, intussen is veel alweer achterhaald, zoals Jan, die overigens wel een reaktie schreef op mijn blog. Gr.

Geef uw mening

*