Dinsdag 26 mei 2015 herberg Haeverstølen nabij Rennebu 23 km. + 3 km. fout

Uitzicht vanuit onze pauzeplek

Uitzicht vanuit onze pauzeplek

Nog eens de picknikplek

Nog eens de picknikplek

Laatste foto v pauzeplek. Reef uit Singapore spaarzaam gekleed bij 9 gr.C

Laatste foto v pauzeplek. Reef uit Singapore spaarzaam gekleed bij 9 gr.C

Onderweg. Koud, maar mooi

Onderweg. Koud, maar mooi

Reef met zijn hengel, gekocht in Australië, nooit gebruikt

Reef met zijn hengel, gekocht in Australië, nooit gebruikt

Klein hoefblad en bosanemoontjes, de eerste voorjaarsbloeiers, hier nu pas open

Klein hoefblad en bosanemoontjes, de eerste voorjaarsbloeiers, hier nu pas open

Echte lunchpauze op een steen. Reef vernikkelt nu helemaal

Echte lunchpauze op een steen. Reef vernikkelt nu helemaal

Ik laat Tosca Reef de berg optrekken

Ik laat Tosca Reef de berg optrekken

Mooie grasdaken en typische omheiningen

Mooie grasdaken en typische omheiningen

Lijkt wel de kruisweg. Nog 3 km.

Lijkt wel de kruisweg. Nog 3 km.

We naderen onze prachtige, historische herberg

We naderen onze prachtige, historische herberg

Ons nachthok

Ons nachthok

Prachtig gelegen

Prachtig gelegen

image

Reef hult zich direct in zijn slaapzak

Reef hult zich direct in zijn slaapzak

Onze woonruimte

Onze woonruimte

image

Het duurde allemaal een eeuwigheid voor we op weg waren, maar o.k., we hadden geen haast. Eerst moest Reef nog brandstof kopen voor zijn kookstel.
En dan hadden we weer een probleem met de weg zoeken. Mijn boekje was weer uiterst globaal en routemarkeringen waren nergens te vinden. We liepen maar hoger en hoger de bergen in, tot de weg dood liep. Dat was niet de bedoeling. Weer een paar km. terug, tot gelukkig een passerende automobilist reageerde op mijn gewenk en ons op het juiste spoor zette. Reef liep als een kievit, zoals ik ook wel mocht aannemen van een ultra-atleet. Hij rende ooit de 50 km. We grapten en hadden goede zin. Wel zag hij potsierlijk uit met zijn lange vusjgee’d ( vishengel) op de rug. Steeds bleef hij in een boomtak hangen. Hij had het ding ooit gekocht in Australië, maar wist niet hoe hij moest vissen. had er ook nog nooit iets mee gevangen. het prijskaartje hing er nog aan. Onderweg meende hij massa’s jonge visjes te zien. Dat zijn muggenlarven, leerde ik hem. Hij stopte wel 100 x, om foto’s te maken van voor mij volstrekt triviale dingen: sneeuw, een kabbelend bergstroompje, een schaap, een schaap dichterbij, filmen van een lammetje dat blatend reageert op Reefs geblaat, een koe etc. Dus het vorderde langzaam. Na een paar uur passeerden we Guriberget, een overdekte pleisterplaats voor wandelaars. Daar probeerde Reef een vuurplek weer aan het branden te krijgen, tevergeefs. Hij liep in alleen zijn onderhemdje bij 8 gr. in de koude wind en hoestte toch al als een Maleier. Was hij zo gewend in Singapore. Ik had het al koud met flanellen overhemd en jas aan. Halfweg begon hij achter te blijven, pijn in beenspieren en rug. Kon ook niet uitblijven. Na nog een poos werd hij wat duizelig, kwam niet meer vooruit en hoopte van iemand ( maar er was niemand) een lift te krijgen. Ik belde voor een nachtplek en moedigde hem aan: nog 3 km. Natuurlijk had ik zijn bagage ook nog er bij kunnen nemen, maar ik dacht: zo kom ik nooit op de Noordkaap. Reef, neem jij morgen maar bus of trein verder. En dat moet hij genoeg geleden hebben om zelf tot die beslissing te komen. Het leek wel de kruisweg van Christus. Zie foto’s. Aangekomen bij onze prachtige pelgrimsherberg dook hij ijskoud en kapot moe in zijn slaapzak en viel meteen in slaap. De herbergier bood aan om hem overmorgen naar Trondheim, 5 wandeldagen verder, te brengen. Hij zou morgenvroeg bekijken hoe hij zich zou voelen, zei Reef. Misschien liep hij morgen zelf nog wel 16 km. naar het volgende station. Als ik maar mijn kilometers k an maken, vind ik alles best, zeg ik Reef, maar veel langer samen lopen is, ondanks de gezelligheid niet mogelijk, anders mis ik zaterdag de komst van zus Francien.
We koken elk onze eigen maaltijd en warmen ons aan het kacheltje, dat langzaam, na een paar uur, de ruimte enigszins begint te verwarmen. De vloer blijft ongeveer 5 gr. , dus houden we binnen maar onze schoenen aan. Voor wifi moeten we onze barak verlaten en het huis hiernaast, van de eigenaren binnen gaan. Reef doet dat. Ik werk mijn blog bij in een stoel voor het woonhuis van onze waard.

Reacties

 1. Ja dat heb je dan ook nog eens ,alleen lopen is niet gezelligen heb je er een ,en wat voor een moet je je ook nog zorgen gaan maken ,hoop wel dat het morgen beter met hem gaat voor jullie alle beide .
  En wat die vishengel wel mag betekenen ,wilt hij soms iemand aan de haak slaan ?:)
  Harrie voor morgen een warme dag gewenst ,hier is het ook nl een slechte meimaand geweest veel te koud hopen ook op betere tijden ,hou je taai gr Harrie,Marlies.

 2. Thuur/Lily Roebroeck zegt:

  Vlgs mij is het plantje ’n primula. Zeldzaam!
  Slevvenhier haet toch waal biezunger kosgaengersj .
  Geweldig verhaal
  Hou je aan je plan

 3. paul Heijnen zegt:

  Hoi Harrie ,

  Vreemde vogel die Reef , weet blijkbaar niet dat hij zich moet kleden naar de temperatuur , het is niet overal even warm als in Singapore!! Simpel overmoedig ? Hij kan nog heel wat van je leren Harrie , jij “ouwe ” geroutineerde globetrotter… Je lijkt nu wel op old Shatterhand met een nieuwe overmoedige jonge onervaren goudzoeker bij zich.
  Gewoon goed doorgaan…jouw motief blijven volgen , succes , groetjes Paul en Anne

 4. Rob en Pauline zegt:

  Hallo Harrie

  Wat een verhalen weer over wat je pad kruist(weg) , das een mooie die Reef misschien kan hij een zeil aan die mast maken. Dan kan hij bergop een reef of twee bijzetten, (zeiljargon).
  En jij blijft maar gaan super hoor, en voor het foutlopen zag ik nog een fijne spreuk : “Als je de weg kwijt bent dan kom je nog eens ergens” 😉
  groetjes Rob & Plien

 5. Harrie Huijben zegt:

  Jullie wijsheid stelt me gerust. Gr.

 6. Harrie Huijben zegt:

  Hij is alweer gelost

 7. Harrie Huijben zegt:

  Zoals jullie zien, niet afgeweken v h plan. Gr.

 8. Harrie Huijben zegt:

  Warme dag is er geweest. Dank voor je voorspraak. Zeker een kaarsje opgestoken? Gr.

Geef uw mening

*