6 Januari 2015. Driekoningen in Thiviers. Officieel 17 km

Dinsdag.
Na een rustig ontbijt met Pascal en Marie-Luce Olive eerst nog eens met hun hulp uitgebreid mijn route voor de rest van de week bekeken. Pascal regelde een hoefsmid voor Leon, natuurlijk Leon. Le marechal ferrant, Frans voor hoefsmid, mooi woord er bij geleerd, komt zaterdagmorgen op 9 u. voor het gemeentehuis, op het kerkplein van Châlus, mijn bajke (paardje) beslaan. Zal wel weer een hoop bekijks geven. Who gives a damn. Daar moet ik dan weer mijn route voor aanpassen, want ik had zaterdag al een dagetappe verder willen zijn. Met behulp van mijn gastvrouw en – heer, Pascal en Marie-Luce Olive, hebben we een paar logeeradressen geregeld voor deze week. Ik schrijf dat hier, zodat Gonnie en Niek, twee bij Limoges wonende Nederlanders, die later deze week willen meelopen, op de hoogte zijn.
De plannen zijn als volgt:
Nu, dinsdagavond bij Menno en Henriëtte, een Nederlandse gite (herberg), genaamd “le Boste”, in Thiviers. Woensdagavond ook nog in Thiviers. Donderdagavond in La Coquille bij mme. Tina Bernet, tel. 0033(0)553524193. Voor vrijdagavond moet ik nog iets boeken in Châlus, want zaterdagmorgen komt de hoefsmid daar dus op het kerkplein mijn paardje redden. Morgen plan ik de verdere route, voorbij Châlus.

Na mijn vertrek, wat later vandaag, want ik had maar een korte route, bleek ik al snel een handschoen kwijt te zijn. Gelukkig zag ik iets zwarts liggen, enige 100-en meters terug. Ik liet Leon los grazen in de berm van het rustige weggetje en liep terug. Natuurlijk was Tosca mij voor en direct de hort op met mijn handschoen. Een hoop gefoeter en het was weer in orde. Gelukkig juist nu geen auto’s. Na wat zoeken en wat korte stukken een eigen weg te hebben gelopen i.p.v. de officiële pelgrimsroute, kwamen we toch nog om 16 uur aan.
We moesten door het mooie, oude stadje Thiviers. De weg werd geblokkeerd door een olietankwagen, die een huis fourageerde. Leon begon zich weer aan te stellen en moest gekneveld worden, om hem enigszins in bedwang te kunnen houden. Een angstig springende Tosca in de andere hand en dat midden in het verkeer. Be cool man!! Nu moest ik ook nog 1,5 km. over de drukke doorgaande weg, door de berm, voor ik bij het avondadres zou komen. Via allerlei omwegen probeerde ik die gevaarlijke doorgaande weg te vermijden en ben ik er tenslotte gekomen. Het was al begonnen te “fiezele” ( motregenen) en mijn bagage begon al goed nat te worden.
Na een zeer prettige ontvangst op landgoed “le Bost” installeerde ik me in mijn appartement en ging regelingen treffen voor de rest van de week, blog schrijven, eten met Henriëtte en Menno en hun 3 leuke, echt Hollandse, kinderen: groot, blond, blauwogig, opgewekt. Ze hadden altijd op Franse scholen gezeten, maar spraken accentloos Hollands. Gezellig gegeten, met de kinderen wat kaarttrucs gedaan. Leuk om te zien. Om 20.45 uur terug naar mijn appartement, gelegen naast het woonhuis, om verder te bellen, sms-en etc. .
Verder wil ik nog iedereen bedanken, die een reactie schreef, sms-te, me belde enz. Dat geeft steun en stimuleert om door te gaan, ook als het af en toe wat tegenzit. Mijn grootste, zo niet enige, echte grote probleem is het vinden van onderdak elke nacht voor mezelf + dieren. De hele rest loopt letterlijk en figuuurlijk wel.
Al met al wel weer een geslaagde dag. Mijn perkamenten velletje gesopt, bekkie geschrobt en tussen de lakens.
Ouwwië keël (veraaid, man), ’t kan verkeren zeide Bredero.

Reacties

 1. Thuur/Lily Roebroeck zegt:

  Hoi Harrie,
  Chalus… Epen vlgs. Google/maps 760 km. Per dag ca. 25 km. Dus over ca. 30 dagen thuis??? Een maand eerder dan schema. Was maar wat langer bij de kasteelheer/vrouw gebleven om jezelf en de bagage (hoeven/schoenen/apparaten/opschrijfboekjes etc.) te resetten.Helpt echt.
  Bij de volgende bbq toch maar aanschuiven.
  Geneet van ,t leeve, sjuif de zurrige nao murrige. ‘T geit al 3 maond good , sedus. …….
  ‘T allerbeste wunsje,
  Thuur/Lily

 2. Paul Heijnen zegt:

  Hoi Harrie,
  Helemaal waar wat Thuur/Lily schrijft. Hoe sneller je gaat , hoe meer noordelijke en wellicht meer winters weer. Dus alle rede n extra rustdag te pakken .
  Fijn dat je nu wat adressen hebt kunnen regelen .
  Ps het gedrag v Tosca en Leon verandert weinig, je zou toch denken dat ze inmiddels meer à h verkeer gewend raken en wat stoïcijnser worden , maar dat lees ik niet in je verhalen .
  En nu de komende dagen genieten van….alles m’n je eigen prestaties!
  Succes, groetjes. paul&anne

 3. Wat fijn weer dat het een geslaagde dag is geweest ,buiten een paar klein akkevietjes na maar dat mag de dag niet verprutsen jullie zijn al heel wat andere obstakels ook goed door gekomen dus ,dat bij die handschoen weg,en Tosca er mee vandoor ,Leo bang voor tankauto ,en over de lokale weg lopen dat blijft toch goed schit ,en gevaarlijk .
  Dat jullie nu een leuk onderkomen hebben ,en jij wat plat kan pratsen is ook weer eens wat anders .
  Hou je taai de gr Harrie,Marlies.

 4. Leonie & Jan zegt:

  Hallo Harrie,

  hier een berichtje uit het Haagse….
  Wat een barre tochten zijn het! en inderdaad een uitdaging om elke dag een overnachting met wifi te vinden voor jezelf en Leon en Tosca…
  Ja…..dan is een resort in St.Lucia toch een hele andere ervaring! ha,ha
  Maar super knap, elke dag die lange afstanden afleggen en succes de komende tijd!

  Groet van Jan & Leonie Persoon

 5. Harrie Huijben zegt:

  De route is veel langerc. dan via de gewone weg. In maart pas thuis. Gr

 6. Harrie Huijben zegt:

  Geen onderdak zou me kunnen gaan nekken. Gr

 7. Harrie Huijben zegt:

  Op t moment is het moeilijk wegens onderdak

 8. Harrie Huijben zegt:

  Dank jullie. Gr

Geef uw mening

*