Zondag 22 febr. 2015 Durbuy-Vijlen met de auto. 2 km. gelopen

Marietje, Thomas, Tamara, lia

Marietje, Thomas, Tamara, Lia Twee engeltjes boven mijn hoofd en 7 om mij heen Twee engeltjes boven mijn hoofd en 7 om mij heen Les femmes fatales qui viennent me gâter Les femmes fatales qui viennent me gâter Dit vond ik in mijn bed. Een koude, harde schoonheid Dit vond ik in mijn bed. Een koude, harde schoonheid

9 u Ontbijt. Vervolgens het paardje Leon ophalen. In de manege in Oignies-en-Thierache (wat een naam), in Noord-Frankrijk, waar Leon heeft gerust vanaf dinsdagavond. We aanvaardden een lange rit door de zonnige Ardennen huiswaarts. Na lang zoeken naar een geschikte lunchgelegenheid, streken we ten lange leste neer, vlak bij mijn thuisadres, nl. in restaurant le Barbeau in Sippenaeken, 2 km. van mijn thuis. In Belgisch Sippenaeken werden we al opgewacht door R , een van de cineasten. Daar volgde een zwaar afscheid van de praktijkgroep. Marietje en Thomas hadden zich enorm veel moeite gedaan door een paardentrailer gereed te maken, voer voor hond en paard mee te nemen, een reuzenbot voor Tosca, hooi, een onaangebroken pak bodembedekking voor op de bodem van de trailer enz. enz. En dat na een zeer drukke week, waarin ook nog de collegapraktijk in het dorp moest worden waargenomen en gekampt werd met zieke eigen kinderen. Wat een energie en uithoudingsvermogen. Ik bofte dus weer dat ik verwend werd met hun goede zorgen. Van Sippenaeken liep ik, nu weer samen met mijn Tosca en Leon, de laatste 2 km. naar huis. Dit dramatische deel werd nog gefilmd door R. Thuis werd ik opgewacht door de familie, die daar was ter ere van Sonja’s verjaardag en die tot vanmiddag niet wisten dat ik er aan kwam. Dolle pret. Intussen nog een smsje van 2 mensen, die me dinsdag komen vergezellen. Dat kan, want ik moet de met de auto gereden resterende kilometers naar huis nog inhalen. Tja, wat doet men zich zelf aan. Maar zonder noodzaak tot infrastruktureren en zonder angst voor verkeer wegens het paard, is het vast heerlijk lopen. Volgende keer …

Reacties

 1. Awel, niet zo negatief over de maagdelijk witte schone die in jouw bedje was gekropen.
  X

 2. Wat een Engeltjes je boft toch maar ,en dan te bedenken dat het een bezingstoch zou worden Hihi ,maar alla zo hou je het ook vol ,met allemaal die mensen om je heen .hou je taai gr Harrie,Marlies.

 3. Rob en Pauline zegt:

  Hallo Harrie

  Via Facebook zag ik verbaasd Vijlen 0 kilometer staan, dacht die man is echt sneller als zijn eigen schaduw ;-). We kunnen ons voorstellen dat je de beslissing hebt genomen om het “laatste” stuk naar Vijlen zo te gaan doen. Dat doet natuurlijk niets af aan de megaprestatie tot nu toe, proficiat hiermee alvast.
  En ook nog gefeliciteerd met Sonja.

  Harrie denk je eraan dat je GPS nog moet worden voorzien van nieuwe kaarten (Duitsland Denemarken etc , resterende landen) Die paste niet allemaal samen met de eerste helft vd. reis op het apparaat.
  Als je me tijdig de GPS bezorgt of ik kom hem ophalen , zet ik ze er voor je op.

  Groetjes Rob

 4. Harrie Huijben zegt:

  Hoi R en P, ik was al bij jullie a d deur, maar niemand thuis. En aangezien in de ijskast ook niet veel van mijn gading stond, ben ik maar weer n huis gegaan. Morgen en overmorgen loop ik weer in België, om de overgeslagen etappes in te halen. Misschien probeer ik morgenavond nog eens. Gr.

 5. Paul Heijnen zegt:

  Hoi Harrie,
  Dat is nog eens een leuke variatie op het thema “ponyanddogtrip”
  Goed gedaan , je mag jezelf we eens kietelen , ofwel ” me junt ziech jao sons nuus ” (men gunt zich toch anders niets). Geniet ervan en groetjes aan je geweldige vrouw Sonja.
  Paul & Anne

 6. Harrie Huijben zegt:

  Hoi Marlies, ja, ik houd me wel taai. Die engeltjes houden niet van taai taai. Daarom is het ook veilig voor ze, en ook voor mij. Gr.

 7. Harrie Huijben zegt:

  Die maagdelijk witte schone? Ik dacht dat het er 7 waren! Of waren die alleen maar wit en schoon? Je moet oppassen met een ouwe bok te zetten in een tuin met blaadjes groen.

 8. Rob en Pauline zegt:

  Hallo Harrie

  Jammer we waren idd. weg, maar niets in de ijskast??? , dan hub se wahl euver der knien heen gekeke. Mischien tot vanavond. gr

 9. Harrie Huijben zegt:

  Bunnies zeen ich ummer, meh ‘nne knieën wil ich wel ’s misse. Vandaag of morgen bel ik. Gr.

Geef uw mening

*