Zaterdag 7 febr. 2015 Brienne-le-Chateau 28 km

Genomen tijdens onze lunchpauze op een bank in de zon

Genomen tijdens onze lunchpauze op een bank in de zon

Als jonkvrouwen uit torens gered willen worden kunnen ze ons bellen of mailen

Als jonkvrouwen uit torens gered willen worden kunnen ze ons bellen of mailen

Avondeten van ons, 2 junge Bursche, met 4 ouden van dagen. Wel gezellig

Avondeten van ons, 2 junge Bursche, met 4 ouden van dagen. Wel gezellig

Omdat we met zijn zessen ontbeten en daarna onder nauwgezette controle van de gastvrouw een positief verhaal in het libre d’or (gastenboek) moesten schrijven, waren we niet zo bijster vroeg op weg. Prachtig weer, onbewolkt, wel koud, maar dat deerde ons niet, zeker niet bij de gedachte dat we vanavond onze wederhelften weer zouden ontmoeten. We maakten een foto van onze zonnige lunchpicnick op een bank aan het riviertje de Aube in Dienville.
Tegelijkertijd met onze dames arriveerden we bij hotelletje le Voyager in Brienne. Voor Leon was er alleen een boom op een kale parkeerplaats en voor Tosca een eenzame garage. Achter ons blok liggen weien, zei de ongeïnteresseerde hotelier. Ik daarheen, maar nee hoor. Wel een paar prive-weien, maar bij de aangrenzende huizen deed niemand open om bij te informeren of ik Leon hier kon achterlaten. Hopeloos, die mensen die hun werk doen zonder enige ambitie of betrokkenheid, zoals de hotelier. Gelukkig heeft Sonja een zak krachtvoer voor Leon meegenomen en kreeg ik van mevrouw vanochtend een zak oud brood mee. Onderweg heeft Leon wel wat geknabbeld, maar ik ben bang, dat Leon morgen weer de hele dag gaat trekken naar de berm. Nou ja, ik krijg ook niet elke dag wat ik wil, dus mag het voor Leon ook wel eens een onsje minder zijn. Ja, maar jij hebt daar zelf voor gekozen, zegt men dan. O.k., hebben we het verder niet over. Als ik eens tijd heb, vertel ik over de relatie tussen Leon en Tosca. Nu moeten we happie happie doen en weer adressen zoeken voor de komende dagen. Dat is toch gewoon een kwestie van bellen zou men kunnen denken. Ho maar. Eerst kijken welke afstand morgen. Dan, of op die afstand overnachting mogelijk is. Of dat betaalbaar is. Of hond en paard terecht kunnen. Of er een winkel is, of restaurantje, wifi. Alles ook nog afhankelijk van het weer.

Reacties

  1. Als ik mocht kiezen wie van de drie stoeren heren ,dan wist ik het wel ­čÖé wat een gezellige boel op de foto’s te zien ,en dat ook nog jullie vrouwtjes er weer bij komen dan is het zeker top van gezelligheid .
    En ze leven allemaal mee Sonja zomaar een zak krachttoer meeslepen petje op ,maar zo hoort het ook jullie krijgen van zelf kracht voer ,dat mogen jullie zelf invullen .
    En hoe lang lopen de wederhelft mee? Dan wens ik jullie alle een mooie zonnige loop route toe .
    Hou jullie taai gr Harrie,Marlies.

Geef uw mening

*