Zaterdag 30 mei, Nidaros, Trondheim 19 km.

Onderkomen van afgelopen nacht, dond. nacht dus                     Overdekt afdak met houten vloer voor Tosca            Douche/wc- huisje dond. nacht

Onderkomen van afgelopen nacht, dond. nacht dus.     Overdekt afdak met houten vloer voor Tosca.         Douche/wc- huisje donderdag nacht

'S ochtends direct stijl berg op. In de verte sneeuw op bergen van eergisteren

Vrijdagmorgen direct stijl omhoog. Ver weg sneeuw op de bergen van gisteren

Bijna in Nidaros, historische naam voor Trondheim. Dat geeft moed
Bijna in Trondheim

 

Met Francien

Kathedraal van Trondheim

Pelgrimsherberg Tromdheim, naast kathedraal Pelgrimsherberg Tromdheim, naast kathedraal

Goed onderdak

Goed onderdak

image

Trondheim

Trondheim

Trondheim, net als A'dam, een stad gebouwd op palen

Trondheim, net als A’dam, een stad gebouwd op palen

Eten op het water

Eten op het water

Het begon al direct met lang stijl omhoog klimmen en dus ook omlaag. In de verte zag je nog de besneeuwde bergen. Na een paar uur bereik ik een skispringschans. Ik was een beetje verdwaald. Niet dat dat erg was, want nu kon ik skispringen, bij een restaurant ter plaatse de hoognodige koffie krijgen en naar het daar staande circus gaan. Zie foto’s.
Het was duidelijk zaterdagmorgen. Iedereen trimmen, vooral dames met gele paardenstaarten. Opeens komt de kathedraal in zicht. Van de gids in de kerk van Skaun van eergisteren weet ik er al veel van: de heilige koning Olav die hier in de 12 e eeuw het christendom bracht. De start van de aanvankelijk romaanse, maar al kort daarna in gothische stijl afgebouwde kerk. Ik sta voor de kathedraal en wie roept mij daar? Nee, niet zus Francien, maar de waardin van 3 nachten geleden. Hé, door je hond herken ik je. Ik zeg, dat ik haar dan ook op mijn blog wil. Foto. Direct daarna: Hé, Harrie! Kent iedereen me hier? De bonte hond? Nu was het wel Francien, die 50 m. verder voor de kerk rondflaneert. Dus direct weer foto’s.
Vlak daarbij ligt onze pelgrimsherberg. We gaan inchecken. Tosca wordt ondergebracht op een planken vloer van het overdekte fietsenhok. Francien en ik gaan bijpraten in een studentikoos café-restaurant. Eigenlijk wilden we naar een direct aan het plein van de kathedraal gelegen uitspanning, maar die gelegenheid sloot om 16 u. Om de domkerk te bezichtigen moest natuurlijk weer betaald worden, maar niet door ons. Want om 18 u. zou een koor zingen. Dus dan maar even wachten tot dan. En inderdaad, we bezichtigden de trots van Trondheim gratis. Terug in onze herberg vertelde de beheerster, dat pelgrims sowieso gratis toegang hadden tot de kathedraal. Ze wilde, naar aanleiding van ons verhaal, foto’s maken van ons. O.k., go your gang! Om daarna, op onze kamer, zoals gebruikelijk, te infrastruktureren: de route voor komende week, een vliegreis boeken voor eind juni, om de tegen die tijd geboren nieuwste nakomeling te bewonderen. Als de vliegreis is geboekt een onderkomen voor de hond in Trondheim regelen voor als ik in Nl. ben. Onderkomens zoeken aan de route van komende week, sms-jes, blog, douchen en dan tegelijk kleren uitwassen, zodat die vannacht drogen kunnen enz. enz.
En nu kom jongens, de stad in, de beest uithangen. Ha, ha, ouwe zak, de beest uithangen! Maak dat de kat wijs (foto).
Mooie oude wijken, nog gebouwd op palen, net als oud A’dam. Buiten gegeten, Francien met een deken om, tot de eerste regendruppels ons verjoegen. Door Francien meegebrachte rumbonen, nootjes, chocolade en koeken kennis laten maken met mijn back to basics.

Reacties

 1. Harrie zo te zien heeft je zus al gelijk goede invloed met o.a mooie weer ,mooi plaatsje prachtige fot met de imposante Kathedraal ,zag er Al een heel stuk vriendelijker uit ,zo met die gekleurde huisje aan de waterkant .
  En wat leuk is zo leren wij ook nog je hele Fam kennen 🙂 zo krijg je een leuke afwisselend week ,en dat mag ook wel ,want het word nu wel spanned met de kleine op komst .
  Voor morgen wens ik jullie een leuke ,en verrassende route toe ,met mooi weer uiteraard en veel plezier jullie ,hou je taai grHarrie,Marlies.

 2. Paul Heijnen zegt:

  Goed zo Harrie,
  Weer een mijlpaal in je lange traject bereikt.Proficiat.
  Gelukkig en goed voor je moraal dat je vertrouwde zus Francien nu bij je is. Dus de komende week gaat t wel weer lukken. Je kunt de km’s nu al bijna gaan aftellen, maar vergeet niet daar waar t kan te genieten , want t gaat nu snel en over luttele maanden ben je weer definitief thuis.
  Succes, bon voyage.groetjes Paul & Anne

 3. Harrie Huijben zegt:

  Hoi Paul en Anne, Ja, zo gaat ’t lekker. Schiet ook al op. Of ik daar blij me moet zijn? Ik geloof van wel. Home, sweet home is ook niet gek. Gr.

Geef uw mening

*