Zaterdag 25 april 2015 Aarhus 27 km over drukke weg

De So-camping van Skanderborg lag bij dit water, wel mooi, alleen veel herrie van de weg

De So-camping van Skanderborg lag bij dit water, wel mooi, alleen veel herrie van de weg

Van tijd tot tijd komt de Oostzee in zicht. Gisteren zelfs een watersurfer

Van tijd tot tijd komt de Oostzee in zicht. Gisteren zelfs een watersurfer

Bij gebrek aan vermaak amuseer ik me maar met dergelijke flauwe kul

Bij gebrek aan vermaak amuseer ik me maar met dergelijke flauwe kul

Op weg door Aarhus, op zoek naar mijn hostal

Op weg door Aarhus, op zoek naar mijn hostal

Gevonden, aan de kade, vlak bij centrum

Gevonden, aan de kade, vlak bij centrum

Een dag die voorspoedig verliep, maar constant over het fietspad van een lange, drukke weg. Ieder voordeel heb ze nadeel, aldus ons fenomeen Cruijff. Toen ik, heel lang geleden, zat te studeren in de grote universiteitsbib (dat deden velen, want dat was gezellig), kwam een collegastudent naar mijn plaats en doorbrak fluisterend de serene stilte met het volgende verhaal: een roversgaljoen met roeiende slaven. De roverhoofdman sprak: mannen! Vandaag een goed en een slecht bericht. Het goede bericht is, jullie krijgen allemaal kip met appelmoes. JEEEEEEH! Het slechte is, dat de kapitein vanavond wil waterskiën. Deze anekdote illustreert Cruijffies stelling.
Geen regen, zei gisteren de campinghoudster stellig, bang dat ik anders zou doorlopen naar de jeugdherberg in de stad, 3 km. verder.
Vanochtend om 4.30 werd ik wakker van het getik van de regen op het tentzeil. Nou ja, ik kan er toch niets aan doen, ook niet dat Tosca flink uitpuilt in de te kleine tent. On verra, hoe dat gaat. Maar na niet al te lang hield de regen weer op. Bij opstaan bleek alles binnen de tent nog droog, dus wie doet ons wat? De tent nat ingepakt en “en route”. Pas de laatste 1,5 u. of zo begon het heel fijn te miezeren, maar ik zou het wel halen voor de avond tot de jeugdherberg in Aarhus en zo was het ook. Tosca werd direct door mij de tuin ingeloodst en op een onopvallend plaatsje, uit zicht, onder een afdak, eigenlijk een gang, vastgelegd op een dik pak karton. Het was pas 15.15 u. Om 16 u. kwam pas de incheck-meneer en die zei resoluut: no dogs allowed. Met uw collega heb ik gisteren afgesproken, dat mijn hond in de tuin kon. Nee, dat mag niet. Wie was dat dan, vroeg hij. Ja, weet ik veel. Nou ja, als hij al daar ligt, dan laat hem maar. Steeds weer hetzelfde: mag niet , maar, nou ja. Prima toch? Inmiddels is het 17.30 u. geworden. Nu regent het dus echt. Prima, dan gaat ook niemand de tuin in, waardoor Tosca zou kunnen gaan blaffen.
Morgen moet ik 37 km. Is wel wat erg lang, maar er tussen in liggen geen jeugdherbergen, dus wat wil de gewone man? Wel droog weer voorspeld. Dan ga ik nu maar eens Aarhus in, wat boodschappen doen, want morgen is zondag. En heel vroeg naar mijn stapelbed in de 4-persoonskamer, om morgen weer vroeg te kunnen vertrekken. Vandaag was dus niet zo spannend, maar, wat niet is kan nog komen. Eerst maar eens reserveren voor morgenavond in Randers.

Reacties

 1. Nou Harrie dan heb je het niet zo geweldig gehad de zaterdag ,hier heeft het ook geregend ,maar ook heeft het zonnetje zich laten zien maar goed ook want de scouts liggen gelagerd in de wei bij ons in de buurt ,kunne ze toch nog barbeque zou zonden zijn als het aan het stortregen was geweest ,nu denk jij zeker ,dat is jeugd daar worden ze hard van 🙂
  Hoop dat je morgen weer een bijzondere dag mag beleven met veel spannende fragmenten ,hou je taai gr Harrie ,Marlies.

 2. Harrie,
  Vandaag weer even de laatste blogs gelezen om bij te blijven, want het lukt niet elke dag om ze te lezen. Moet toch met Jan Kr. uit N. over jouw noeste ontberingen kunnen praten. Een beetje meer luxe wordt je wel gegund!
  Het blijven steeds mooie verhalen, de humor is gelukkig weer volop aanwezig, dus we gaan ervan uit dat je het naar je zin hebt. Geniet!!!!
  Groeten, Frans

 3. Paul Heijnen zegt:

  Hoi Harrie,
  Is weer te lang geleden dat ik iets van me liet horen ! Je bent nog steeds consequent ” en route”.Chapeau!!!
  Wel eenzame dagen nu begrijp ik! De natuur is minder enerverend dan zuidelijker , wat saaier zo te horen. Gelukkig is Tosca uiteindelijk meer geciviliseerd geworden en een echt maatje van je geworden.
  Wel te verwachten dat de weersomstandigheden nu gunstiger zullen worden met de zomer voor de boeg. En fijn voor je dat in Scandinavië weer meelopers aanwezig zijn zo heb ik begrepen.
  Dus :lekker doorgaan en je droom verwezenlijken. Succes, je gaat t halen !
  Veel groeten uit Vaals , Anne & Paul

 4. Harrie Huijben zegt:

  HadieFrans, ja, gaat goed, alleen moetnik zeggen dat alleen ook maar alleen is. Ik imiteer niet onze escapades in Galway. Mar al met al wel de moeite waard. Als ik terug ben, moeten we volgend jaar maar weer eens wat organiseren, vind ik. Werk je nog? Het ga je goed. Gr., Harrie

 5. Harrie Huijben zegt:

  Hallo Paul, natuurlijk heel leuk als je wat laat horen, maar jij hebt zoveel andere belangrijke zaken aan je hoofd, dat ik langere tijd zonder bericht heel begrijpelijk vind. Gr., ook aan Anne

 6. Harrie Huijben zegt:

  Hoi Frans, hoe lang ga je nog door? Ik ben al alles aan het opmaken! Gr., harrie

Geef uw mening

*