Zaterdag 21 maart 2015 Halle 26? km

Mooi laantje naar kasteel Slangenburg

Mooi laantje naar kasteel Slangenburg

Nog eens Slangenburg, leuke herinneringen

Nog eens Slangenburg, leuke herinneringen

Na hartstochtelijk afscheid van José togen Siep en ik welgemoed op weg. Lekker koel, een flauw zonnetje. Maar alras bleek het kermis in de hel en nog later werden wij verblijd met langdurige stortregens. Reden genoeg om bij Landalpark de Braamtsche bij Braamt ons te trakteren op chocomel met slagroom en een stuk taart. Back to basics. Of is dit basic instinct? Op de Waalse weg bij Wijnbergen plukte José de kletsnatte Siep van de straat en waren Tosca en ik weer alleen met onze gedachten. Ondanks een paar kleine misstapjes, alles bij elkaar hooguit 1 km., verlie.p de tocht voorspoedig, edoch eenzaam. Bij de Slangenburg brak de zon weer wat door en mocht ik van Tosca een kop soep bestellen. Tosca wachtte buiten de grote toegangspoort van het restaurant, vastgebonden aan een paaltje.
In de Slangenburg trouwden Siep en José. Ik weet nog, dat Marij, Sonja en ik, begeleid door de band het lied van Vader Abraham zongen en speelden op de gitaar: wij zijn 2 vriendjes, jij en ik; wij zijn 2 vriendjes, tot de laatste snik; wij blijven altijd bij elkaar, ook al worden we 100 j.; wij zijn twee vriendjes, tot de laatste snik; doebie, doebie doebiedoeb, doeb doeb (bis) etc. Onderweg spreek je steeds even met medepieterpadders. Dat is net als een snoepje: eventjes leuk.
Met behulp van mijn handy en google maps, vond ik mijn pension van Vrienden van de Fiets, in Halle. Nu blijken er twee dorpjes Halle te zijn, vlak bij elkaar, ieder met een eigen kerk. Zal wel flinke competitie zijn: voetbal, fanfare? Maar de moderne apparatuur bracht me alweer minstens 2 km. buiten het dorp naar een boerderijpension. Ze hebben daar ook 2 honden. Wel zo prettig. Hoef ik niet mijn billen samen te knijpen als Tosca even blaft. (effe bletsje! voor insiders). Natuurlijk heb ik weer het hele pension voor me alleen. Met de fiets van de waardin ben ik 2 of 3 km. terug gefietst naar het dorp, om daar een paar lekker vette happen te bestellen bij de frituur. Dan weer bellen naar adressen voor morgen, waarschijnlijk in Haaksbergen. Daar woont familie, maar die krijg ik niet “a brett” (aan de lijn). Ook een schoolvriendin van Sonja. Maar ik kan niet iedereen tegelijk bellen. Het is nu 21.30 u. Ik ga gauw nog eens proberen, anders is het te laat.

Reacties

 1. Dat zag er al zonnig uit op je blog ,hopelijk word het met de komende dagen steeds wat warmer en vriendelijker , het weer wel te verstaan .
  Wat een leuke gewaarwording voor jou dat er nu veel herrineringen langs je netvlies komen is toch heel bijzonder ,en als je niemand hebt om mee te lopen heb je daar nog altijd wat aan en loopt het ook wat makkelijker ,tenminste dat hoop ik voor je ,en je twee Engeltjes zijn er ook weer bij

 2. Dat zag er al zonnig uit op je blog ,hopelijk word het met de komende dagen steeds wat warmer en vriendelijker , het weer wel te verstaan .
  Wat een leuke gewaarwording voor jou dat er nu veel herrineringen langs je netvlies komen is toch heel bijzonder ,en als je niemand hebt om mee te lopen heb je daar nog altijd wat aan en loopt het ook wat makkelijker ,tenminste dat hoop ik voor je ,en je twee Engeltjes zijn er ook weer bij

 3. augenbroe agnes zegt:

  wat fijn dat u weer gestart bent ,zal wel even wennen zijn zonder u pony
  maar ik denk dat u een goede beslissing genomen heeft .
  was geen doen voor dat beestje al die smalle paadjes en wegen.
  het weer word stilaan beter hoop ik dat loopt veel fijner ik wens u veel wandel genot

 4. Harrie Huijben zegt:

  Ja, zonder pony wel makkelijker. Ook voor hem beter. Weer vooruit met de schuit. Gr.

 5. Harrie Huijben zegt:

  Nu wordt het minder spectaculair, zo zonder pony, maar wel leuker. Gr.

Geef uw mening

*