Zaterdag 11 april 2015 28 km. Barmstedt

Recht naar het noorden

Recht naar het noorden

Hunnebed

Hunnebed

Elbestrand bij Blankenese

Elbestrand bij Blankenese

image

Lunchpauze

Lunchpauze

Veel klaverzuring

Veel klaverzuring

Lee belt waarschijnlijk zijn liefste

Lee belt waarschijnlijk zijn liefste

Infrastruktureren

Infrastruktureren

Elbestrand bij Hamburg

Elbestrand bij Hamburg

In de verte grafheuvel uit bronstijd, 2500 j. geleden

In de verte grafheuvel uit bronstijd, 2500 j. geleden

imageDe eerste nacht met het monster in de tent. Mijn angst werd niet bewaarheidt. Als ik moet “pinkeln” ’s nachts, loopt zij dan achter mij aan en vervolgens weer met smerige voetjes de tijd in? In geval van regen is dat niet echt prettig. Het regende niet, maar rondom ons grasperkje was overal zand en dat is ook niet alles met een hond op je slaapzak. Als ze zich ’s ochtends vroeg verveelt knaagt ze alles binnen bereik kapot en als iets buiten beweegt springt ze op en blaft oorverdovend in je, er vlak naast liggend, slapend oor. Afijn, het ging goed, op wat competitie om ligplaats na. Ik heb nl. een éénpersoonstentje: lekker licht (800 gr.) en niet verleidelijk voor andere slapies, als sommigen thuis dat eventueel al zouden denken. Wij vonden de camping licht hippy-form. De baas met zijn dunner wordende zwarte dreadlocks, of waren het extensions? En terwijl iedereen hier in het noorden ” hallo ” zegt, was het hier vaak een wat slepend uitgesproken “high”. Een van de leiding was een grijze duif met heel lang haar en een lange leren rok. Een ander was gehuld in een veelkleurige soort hippy patchwork deken. Wij pasten daar dus goed tussen. Lee heeft de gewoonte om bij bediening op een vriendelijke manier te informeren hoe het staat met die Liebe. We vinden dat de antwoorden meestal voor veel interpretatie open blijven. Na buiten gegeten te hebben doken we al snel in de koffer. Ik dus met Tosca (voor mensen die dit voor het eerst lezen: Tosca is mijn teef, hond). Ze gedroeg zich dus voorbeeldig.
Het ontbijt werd gebruikt bij een lekker muziekje uit de 60-70- er jaren. Alleen voelden we ons een poot uitgetrokken, alhoewel wij daar andere termen voor hadden: Melk, broodje, plakje kaas, koffie etc. moest apart betaald worden.
Door het mooie weer was de sfeer opperbest. Het rook lekker naar voorjaarsbloemen, en soms, als iemand kwam langsgefietst, naar parfum.
Bij aankomst in hotel Garni in de Waldstr. in Barmstedt werden de nog natte tenten uitgehangen in de slaapkamer. De “jongens” hadden voor mijn lief, Tosca, Frolicbrokjes gekocht, maar die had ik zelf ook al onderweg gekocht. O.k., ik draag nog wel een kilo extra. Ook kregen ze visbrokjes mee. Niet zelf opeten, zei de juffrouw nog. Omdat in een van de reacties op mijn blog een opmerking werd gemaakt over de turbulentie van onze masculiene hormonen in de gesprekken, namen wij ons dat zeer ter harte en beperkten onze discussie meer tot de mannenwereld. Na onze copieuze Turkse maaltijd van iets meer dan 5 E werd voorgesteld om op zaterdagavond te gaan dansen. Al was het maar een polonaise. Iemand had ooit meegemaakt, dat in Club Homolulu de voorste en achterste van de mannenpolonaise maar bleven aandringen: jongens, de kring sluiten! Ja, een grapje moet kunnen, ha, ha. Gelukkig hadden we alle drie tatziki, want de bedden staan tegen elkaar. Wordt de een tenminste niet het bed uitgewalmd door de ander.
Om 4 uur sloeg het weer om. Met de eerste regenbui doken de eerste twee zwaluwen op, maar wij dachten, dat één zwaluw nog geen lente maakte.
Tot mijn schrik merk ik dat ik al 16 d. voor lig op mijn schema en dat wordt nog veel meer.
Ik moet nu afsluiten, want behalve mezelf moeten ook mijn kleren een wasbeurt krijgen. Tosca ligt onder een afdak ausrangiert. Ik moet nu aan het werk.

Reacties

  1. wat een toestand daar in dat tentje ,maar dan waardeer je het nog meer met wat we allemaal hebben onze luxes 🙂
    En ook fijn dat jullie een leuk uitgaans weekend hebben ,een lopend mens moet ook ees wat .
    Hou je taai gr Harrie,Marlies.

Geef uw mening

*