Woensdag 25 maart 2015 Bad-Bentheim – Rheine Ongeveer 26 km

imageGonny en Niek waren zo aardig mij naar Bad – Bentheim te brengen, waar ik bij de Information vroeg hoe precies de Töddenweg wordt aangegeven. Wilt u Nederlands of Duits spreken, vroeg de vriendelijke man achter de balie. Deutsch, koos ik, die Übung macht den Meister.
Het was mooi weer i.t.t. de weersvoorspelling. Door een mooi bos over een rotsige heuvel met daarin een heus ravijntje kwam ik weer in het vlakke coulissenlandschap met zijn weien, akkers, sloten en houtsingels. Tosca kon merendeels los lopen en had reewild en zwijnen geruild tegen gevogelte: eenden, fazanten en bij gebruik aan beter ook wel een kraai. De route was makkelijk te vinden. Veel plaatsnamen zijn zoals in Oost-Nederlands dialect, bv. de Straatbeeld Rheine Straatbeeld Rheine[/caption]

Nog eens Rheine

Nog eens Rheine

Mignon en kindereren en Niek Mignon en kindereren en NiekVan L naar R Mignon, Serge en Gonnie Van L naar R Mignon, Serge en GonnieDiekershookstrasse.
Maar het mag niet te ideaal zijn. ‘S middags verdween de zon en nabij Rheine kwam steeds meer verkeer, lange straten, voordat ik in het centrum kwam. Ik zou met de trein terug gaan naar Hengelo, waar tot vrijdag mijn thuis is gevestigd bij Mignon en Serge. Kaartje gekocht bij de Bahnhof en vervolgens nog gauw even een rondje om de kerk in centrum Rheine. Het was markt en ik zag veel mensen die op allochtonen leken. Het lijkt of hier veel kapot is gegaan in de oorlog, want het meeste was nieuw.
Ik heb lopen denken over mijn loopschema. Ik lig dus een dag of 10 voor op mijn programma. Wat doen we daarmee? Lang pauzeren, door naar huis te gaan met Pasen? Hard doorlopen, om voor de winter op de Noordkaap te zijn? Een paarhonderd km. overslaan en die gaan inhalen als mijn metgezellen zijn aangekomen op de oorspronkelijk geplande plaats die dan een eind terug ligt? Ik moet maar eens gaan bellen met hun. Vrijdag komt Rudie filmen. Dus vandaag geen sensatie, of het moet nog komen?
Mignon vertelde over haar werk: een jonge? dame van voor in de 40, die in elkaar zakte en gereanimeerd moest worden. Brrr.
Serge leerde me dat de nummerplaten van auto’s uit de voormalige Duitse Hanzesteden beginnen met een H, bv. Voor Hamburg HH, Bremen HB, Lubeck HL enz.
Overleg met E en L over hun eventuele deelname aan dit avontuur de komende weken

Reacties

  1. Hoi wat een verschil voor Tosca dat ze nu over gestap is om gevederd maaltijden te gebruiken ,maar zo heeft ieder landje zijn speciteiten ,ben strakjes benieuwd als je in Zweden ,en Noorwegen beland ,wat jullie dan op de weg tegen komen ,maar dat is voor andere tijden ,nu nog maar even genieten van je reünie route 😉 .
    Hou je taai de gr Harrie,Marlies.

Geef uw mening

*