Woensdag 18 maart 2015 Venray – Gennep 29 km

Geslapen in Weurt bij schoonzus Marion en zwager Ad

Geslapen in Weurt bij schoonzus Marion en zwager Ad

Weer een pad dat niet te doen zou zijn met pony

Weer een pad dat niet te doen zou zijn met pony

Twee Drentse deernen op landgoed Geysteren

image

Jeneverbesstruwelen

Jeneverbesstruwelen

Nog meer juniperus, Geijsteren

Nog meer juniperus, Geijsteren

Monumentale kapel

Monumentale kapel

image
Collegawijngaardenier in Smakt bij Jozefkapel

Collegawijngaardenier in Smakt bij Jozefkapel

Oversteek Molenbeek ten zuiden van Vierlingsbeek. Niets voor een paard!

Oversteek Molenbeek ten zuiden van Vierlingsbeek. Niets voor een paard!

Maasheggenlandschap noordelijk v Vierlingsbeek

Maasheggenlandschap noordelijk v Vierlingsbeek

Met pond over Maas bij Afferden

Met pond over Maas bij Afferden

Na een leuke avond bijpraten met schoonszus en zwager in Weurt lekker gebous (slapie-slapie). Vanochtend met de trein terug naar Venray en daar begonnen aan de etappe van vandaag. Prachtig weer, 15 gr., niet veel wind. Dan is alles mooi. Prachtige golvende heidegebieden, met vennetjes ertussen. In het landgoed Geysteren heel veel juniperusstruiken, jeneverbes, die in Nl. steeds zeldzamer worden. Voorbij Vierlingsbeek het fraaie maasheggenlandschap, met afwisselend zandgrond en rivierklei. In Bergen vond ik het heidevennengebied het mooiste. Verschillende andere Pieterpadwandelaars tegengekomen, maar de meeste lopers doen maar één of een paar etappes, zoals de twee Twentse deernen, die ik vereeuwigde? met de camera. Het pond bij Afferden. Daar op een bank een kleine eetpauze ingelast en me wat onderhouden met een oudere heer: twee oudere heertjes op een bank aan de Maas!
Bus van Ottersum naar Nijmegen, waar ik kan overnachten bij studievriend Cees en Leonoor. Even lekker een douche nemen. Tegelijk het ondergoed uitwassen. Bingo! ‘T zal toch niet waar zijn! De zak waarin mijn kleren zitten heb ik niet bij me: een paar extra ondergoed, paar extra sokken, thermotruitje, regenbroek, poncho. Ben ik die thuis vergeten of afgelopen nacht in Weurt? Schoonzus en zwager van Weurt zijn vanochtend vertrokken naar Schiermonnikoog. Echtgenote Sonja is een paar dagen op ons kleinkind passen in Den Haag. Nou, dan weet je ’t dus niet. Dan maar de avond doorbrengen bij Cees en Noor zonder ondergoed. Maar de voorspelling is 50% kans op regen voor zondag. Nu hoop ik dat mijn wasje morgenvroeg droog is, want “aanders is ’t hoeg water in Heugem” ( vroeger stond het Maastrichtse dorp Heugem blank bij hoog water. Gebruikt als men z.n. moest).
Eindelijk tel. van Sonja uit Den Haag: ja, die tas kleren staat nog thuis. Wat is goedkoper: met trein of auto die kleren naar Nijmegen brengen, of morgen in Nijmegen alles nieuw aanschaffen? Bovendien heb ik er weer oponthoud door. Dat kan ik compenseren door mijn vrije dag te besteden aan de inkopen. Omdat ik toch al weer voorloop op mijn schema, denk ik maar te kiezen voor het laatste.

Reacties

 1. Tja, het blijft sappelen, ook zonder Leon. Maar het schiet beter op, da’s waar. Succes!

 2. Hoi Harrie ,ik heb al verschillende foto’s van je gezien ,en bekende omgeving ,want mijn allerbeste vriendin woont in de Plasmolen ,waar ik geregeld een weekje ga logeren ,en hebben inmiddels op 23 jaar al heel wat van de omliggende omgeving gelopen ,of gefietst ,is ook een heel mooie streek .
  Morgen veel succes met de inkoop en een fijne dag gewenst hou je taai gr Harrie,Marlies.

 3. P.s Harrie ,heb je morgenvroeg ook een beschermbril op om naar de eclips te kijken

 4. Een thuiswedstrijd en dan een goal tegen. Pas maar op morgen als je zonder ondergoed gaat winkelen. Zo haal je wellicht wel weer het lokale nieuws 🙂
  Grt. Serve

 5. Harrie Huijben zegt:

  Och, ik hoef het locale nieuws niet te halen met exposing myself to the world. I.p.v. In mij een bosgod te zien, beschouwen ze me eerder als trol.

 6. Harrie Huijben zegt:

  HaMiccie, zin in skilaufen bij de Noordkaap in sept?

Geef uw mening

*