Vrijdag 8 mei 2015 Skjold bij Marieke en Alf Rune

Nest puppies bij Marieke en Alf Rune

Nest puppies bij Marieke en Alf Rune

Wandeling met Alf Rune en Marieke. Uitzicht over kuststad Haugesund

Wandeling met Alf Rune en Marieke. Uitzicht over kuststad Haugesund

Daarachter ligt Stavanger

Daarachter ligt Stavanger

imageimage
Mamma met enkele van haar 8 puppies

Mamma met enkele van haar 8 puppies

imageimageimage
Tosca amuseert zich met haar twee nieuwe vriendjes

Tosca amuseert zich met haar twee nieuwe vriendjes

Goed geslapen in hun bed, wegens mijn buikklachten, krampen weg, maar nu zware kop. Zal wel zijn van het gisteren niet eten en nauwelijks drinken. Na mijn kaffeïnedosis en een ontbijt was het zwaar hoofd inderdaad weer licht geworden en was ik weer het haantje. Marieke en Alf R sliepen in de woonkamer, die ze deelden met hun nest jonge hondjes.
Eerst weer infrastruktureren: Hertz bellen, of ik de auto ook wat later terug mag brengen zaterdagavond, overnachting regelen voor zaterdagavond, regelen waar ik zondagmorgen Sonja met Paul en Oesj tref, overnachting voor zondagavond regelen.
‘S middags naar Martin en Drude, waarbij dochter Marieke al vele jaren woonde, tot ze met Alf Rune ging samen wonen.
Dochter Marieke kreeg ongeveer 10 j. geleden contact met hun en hun levensinstelling sprak Marieke aan. Bovendien was Martin bezig met paarden en dat wilde Marieke ook. Met als gevolg dat Marieke een zomer naar Noorwegen ging om kennis te maken met hun leef- en werkwijze. Martin is van oorsprong Zwitser. Hij deed een opleiding in biologische landbouw, leerde een Noorse kennen en begon samen met haar een biologisch boerenbedrijfje in the outbacks van Z-Zweden. Omgeven door bergen, meren en bos ploegt hij daar met een oude handploeg, lopend achter 2 paarden (foto’s), werkt met paarden, ook onder het zadel. Ze houden enige tientallen schapen van een Noors ras, verbouwen wat gewassen. Zij is gespecialiseerd in rietvlechtwerk (foto’s). Ze ontvangen groepen cursisten, geven part time les op een school, hebben toeristenaccomodatie, hebben op de boerderij opvang voor sociaal zwakkeren en houden zo, op een voor hun bevredigende wijze, de zaak aan het draaien. Martin sprak met me over contact met de bodem, over een bepaald soort filosofie, die ook raakt aan slow food en aan slow city. Dit laatste staat nu ter discussie in de raad van gemeente Vaals, meen ik te hebben opgevangen. Geeft weer stof tot nadenken. Hoogst interessant en ook wel rakend aan mijn instelling ten aanzien van mijn tocht: back to basics, nietwaar. Maar, zoals ik al eerder zei: fly like an eagle and scratch with the chickens. Doe beide en beleef beide kanten van het leven.
Marieke is intussen al een jaar of tien daar bij Martin en Drude. Ze is zo’n soort bedrijfsleider. Eerst uitgebreid koffie. Daarna rondleiding over gronden, kijken naar restauratie van de eeuwenoude houten oerboederij. Inspectie van de landerijen, schapen, paarden en daarna op ouderwetse manier met 2 paarden en handploeg de grond bewerken. Foto’s.
De middag naar de moeder van Mariekes vriend Alf Rune en haar Engelse partner Cris. Vervolgens bezichtiging per auto van de kuststad Haugesund, de stad waar Alf Rune opgroeide. Pizza halen, de was bij Marieke doen en in de avond terug van Mariekes plek naar Martin en Drude om daar te slapen.

Reacties

  1. Harrie wat fijn om te horen dat het weer oke met je is ,want dat kan je helemaal niet gebruiken om ziek te worden ,zal wel zijn om dat je normaal flink aan het lopen bent ,en dan zit je zowat zeven uur achter het stuur ,is ook weer voor de body aanpassen ,maar goed het is weer navertellen .
    Leuke foto’s van die puppy’s ,klein spul is altijd schattig .
    Wat zal Marieke ,en Alf het fijn hebben gevonden dat je er bent hebben ze lang naar moeten uitkijken en oeps daar is Harrie al geniet er van ,hou je taai gr Harrie,Marlies.

Geef uw mening

*