31 oktober 2014. Torremejía naar Merida 15 km

 

Merida aquaduct

Pelgrimsherberg Merida in een oude watermolen

Herberg Merida

Sousterrain onder herberg Merida, waarin ik mijn dieren niet wil onderbrengen

Na een korte tocht van 15 km. kwam ik aan in een pelgrimsherberg in de mooie stad Merida. Over de 600 m. lange Romeinse brug. Paard en hond hebben weer belabberde plekken toegewezen gekregen. De beheerster van de pelgrimsherberg is er maar 2 x per dag even, dus ze kan me de poekel herunter (de rug af). Ik sluit Leon niet op in een pikdonkere kelder onder de herberg zonder stro of hooi of drinken, maar laat hem gewoon buiten staan, in het park aan de rivier, vastgebonden, want dat is hij nu wel zo’n beetje gewend. Dan kan hij nog wat gras bij elkaar scharrelen. Dit is wel verboden but who cares? En de medeslapies vraag ik of ze het goed vinden, als Tosca vanavond in de keuken gaat slapen. Nu ligt ze bij te komen, buiten, naast de ingang van de herberg, op de betonnen grond, die overigens best lekker warm is. Het is hier vrijdagavond en nog een stuk boven de 20 gr. Morgen rustdag. Maar misschien ga ik morgen, omwille van de dieren, toch nog een korte toer maken. Of ze dan een beter onderkomen krijgen is natuurlijk zeer de vraag.

Net de reacties gelezen op mijn blog: hartstikke leuk Serve als je me in de kerstvakantie een week komt vergezellen. Dan zit ik ongeveer in de Pyreneeën. De week ervoor heb ik al gezelschap van iemand. Vandaag belde iemand van een of andere site voor bergsporters, of hij iets op hun blog mocht zetten over mij. Ik zei: go your gang. En of hij ook mocht vermelden, dat mensen konden mee lopen. Mij best, zei ik, ik kan alleen niet beloven, dat ze het even leuk zullen vinden als ik! Het leuke is, dat ik ga als een trein, maar de zorg om de dieren, dat is wat het meest vermoeit. Moest ook, anders zou het te simpel zijn. En waarom makkelijk doen, als het moeilijk kan, hè? Verheug me ook op de komst van Paulien en Rob volgende week. Ik zal jullie doorgeven in welke Albergue ik dan in Caceres mijn intrek heb genomen met mijn gevolg. Nu nog me wat ensjele (= heuvellands voor stoeien, ruzie maken) met hoe ik de vandaag gemaakte foto’s op de weblog krijg, want dat lukt niet.

Reacties

 1. Paul Heijnen zegt:

  Goed zo ,zo ken ik je weer als dierenvriend. Het zijn nu immers ook je medepassagiers en ze moeten nog ff mee.je schiet goed op inderdaad . Gaat t fysiek goed met je zelf?
  Ik moet vaak aan je denken , zittend tussen zoveel luxe en bij jou soberheid troef !
  Alle respect . Zet h’m op !
  Paul&anne

 2. Harrie, een echte pelgrim heeft geen scheerapparaat, wordt je selfie noch mooier.
  gr. Ad.

 3. Phoe he het gaat lekker zo te lezen ,begint vaart in te komen ook dat je wat brutaler word maar wel oke want het is tenslotte je medereizigers ne daar moet je goed voor op komen petje af want ze hebben het niet makkelijk gehad tot nu toe ,hoe is het trouwens met jou schoenvoetjes?
  Hou je taai en de gr Harrie,Marlies.

 4. Phoe he je word al goed mondigere maar dat moet ook wel want je medereizigers hebben het tot nu toe best zwaar gehad dus ze hebben het nu wel verdiend om eens wat comfortabel te liggen .
  Hoe is het trouwens met jou voetschoentjes?
  Hou je taai en de gr Marlies,Harrie.

 5. Hallo harry
  SCHUN OM DICh te volge, dat is nog ins heel wirke me waal boete in de natuur. Die platte weurd dat geet good , vertalen dat is neet neudig dat is good veur de hersepan. Geneet van der trip dit is meschiens de letste kans dus , het geet dich good.
  Jose en der Jos

 6. Berichtje gehad van oma Meijer: in het huis-aan-huisblad in Velsen/IJmuiden (!!! ) staat je expeditie ook vermeld.
  Ruud heeft chip ontvangen. Was al met monteren van pilot begonnen. Jack heeft zijn ’tabletkroam’ inmiddels op 2 schijven gezet en stuurt me die toe, zodat ik een compilatie kan maken van de 1e week.
  Je kunt met je Ipad ook foto’s maken. Heb je ze meteen op je tablet staan en kun je die vervolgens in je blog kopieeren. Zo te lezen begint de cadans er wat in te komen.
  Weerbericht Merida:
  zo 22C licht bewolkt nacht:12C
  Ma 19C kans op lichte regen nacht 11C
  Di 16C zon nacht 6C
  Grt miguel

Geef uw mening

*