26 December 2014. 2e Kerstdag in Nederland. Bougues 30 km?

Vrijdag.
In Frankrijk wordt 2e kerstdag niet gevierd. Is in principe een gewone werkdag, al hebben veel mensen vrij, omdat het toevallig net een vrijdag is. Gelukkig, dan is er weinig verkeer als ik weer alleen moet lopen. Jammer genoeg is mijn maatje Constance terug naar huis, maar gelukkig komt vanavond Zoon Servé de gelederen versterken. Ik weet alleen niet hoe laat. Mijn telefoon heeft op heel veel plaatsen geen bereik. Vandaag de hele dag al niet. Waardeloos, kun je niets afspreken, geen herberg reserveren voor morgen etc. Op om 6.30. Con haalde nog even vers brood. Na een kort ontbijt vertrok haar bus om 8 uur en ik dus ook. De pelgrimsroute liep door een stad. Daar had ik dus echt de schurft aan, dus besloot ik een alternatieve route te zoeken met de gps. Prachtige rustige boswegen, paden, gehuchtjes, lekker weer. Geen moeite met de weg vinden. Aankomst in een juweel van een gehucht. De enige bar beheerde ook de herberg, waar uiteraard weer niemand was. Dus kon ook Tosca weer binnen. Terug naar de bar weer eindelijk wifi, voor het eerst in een paar dagen. Servé’s voicemail ingesproken via de telefoon van de barhouder. Ik had de 9 km. van mijn herberg naar het station waar Serve aan zou komen met een taxi afgelegd. Rond zeven uur werd ik afgezet bij de supermarkt, 500 m. voor het station. Om 20.30 u. moest de taxi terugkomen, om Servé en mij op te halen. Nu kon ik vóór de aankomst van Servé nog even avondeten, 4 kg. hondenvoer en drinken kopen enz. en met die tas spullen dan doorlopen naar het station. Net alle inkopen afgerekend en ik merk, dat hier, in de stad, mijn telefoon het weer doet. Fijn zo. Was ik gelukkig bereikbaar voor Servé: Hij had de aansluiting in Bordeaux gemist. Aankomst niet om 20.30, maar om 23.30 uur. Wat zou ik nu doen? Van de taxichauffeur had ik al begrepen dat er geen taxis aan het kleine stationnetje staan. Als er nu een restauratie is, kan ik daar eten, als er wifi is zelfs internetten en zo kan ik dan wel 3 u. wachten. De taxi, die om 20.30 u bij het station besteld is, vraag ik dan om terug te komen om 23.30 u. Met een rugzak, mijn I-pad en tussen de 5 en 10 kg. proviand kom ik bij “le gare” aan. Geen restauratie, geen wifi, alleen een licht gestoorde man, die vrij dwingend mij aansprak en wilde discussiëren over vermeende politieke wantoestanden. Intussen begon mijn penske te jeuken. Dan maar naar huis met de om 20.30 u bestelde taxi. En vragen of de goede man, om 23.30 ook nog eens Servé van het station naar mijn dorp Bourgues wil brengen. En zo blijven we bezig.
Verder niet zo veel te melden van deze rustige, mooie dag.

Voorbeeld van een weggetje door de wildernis. Leon liep een heel stuk los achter me aan

Voorbeeld van een weggetje door de wildernis. Leon liep een heel stuk los achter me aan

Reacties

 1. Hub Jaminon zegt:

  Ik hoop Harrie dat deze speciale Kerstmis 2014 je toch een gevoel van ondersteuning heeft gegeven op je bijzondere tocht. Het is wonderlijk dat je hoe dan ook iedere dag weer onderdak vindt en je twee reismakkers een slaapplek krijgen, ondanks moeilijk gedoe van mensen. Je wordt op bijzondere wijze ondersteund bij je opdracht.
  Ik ga ervan uit dat je extra energie krijgt nu je zoon Servé de laatste week van dit jaar met je mee loopt.
  Een aparte afsluiting van 2014!
  Ik wens je een heel fijne week toe, samen met hem.
  Hartelijke groet,
  Hub Jaminon

 2. Hallo Harrie
  Gezelligheid troef met al die “meelopers” leuk om te lezen , ook een leuke kerst gehad dus. Het jaar kan niet meer stuk. Plien en ik waren eerste kerstdag lopen vanuit Huy (Hoei) Belgie, onderweg kwamen we de schelpen tegen en concludeerde we dat jullie dat pad ook nog gaan kruisen. De GPS is toch echt handig he, werkt uiteindelijk beter als de ster van Bethlehem en afgezien dat die de verkeerde kant op wijst leidt ie ook nog maar alleen naar een overbevolkt stalletje 😉
  Groetjes vanuit Ville Rob

 3. Hoi Harrie het is ook eens goed om het verhaal kort te houden ,dat wilt alleen maar zeggen dat die dag rustig is geweest mooi zo kan je lekker relaxen ,om met je zn een leuke week te hebben .
  Hou je taai ,de gr Harrie,Marlies.

 4. Effen de gr doen .

Geef uw mening

*