Vrijdag 24 april 2015 Skanderborg So-camping, 24 km.

Natuurlijk ook hier peuteropvang

Natuurlijk ook hier peuteropvang

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Hier woont dus een stensbal blijkbaar.

Hier woont dus een stensbal blijkbaar.

Gehuchtje Blirup

Gehuchtje Blirup

Hier eindigen veel plaatsnamen op "up". Weet nog niet waarom

Hier eindigen veel plaatsnamen op “up”. Weet nog niet waarom

Ook vaak gesloten hoeves

Ook vaak gesloten hoeves

Kerkje van Kattrup

Kerkje van Kattrup

Weer eens zo'n bocht met vangrails, waar ik met pony Leon zo van baalde

Weer eens zo’n bocht met vangrails, waar ik met pony Leon zo van baalde

Hier heb je weer dat soort natuursteenmuur met knalwit voegsel

Hier heb je weer dat soort natuursteenmuur met knalwit voegsel

Zo, nu ben ik echt een beetje back to basics: backpacker; down to earth met slapen op de grond. Het minder vast slapen moet gecompenseerd door veel uren te maken, dus vroeg er in. Mijn tent is zó eng, dat Tosca er eigenlijk niet bij past, althans niet opgerold. Als ze languit gestrekt naast me ligt, past het enigszins. Maar ik moet zeggen, ze gedraagt zich als een echt lady. Of misschien juist niet. Het is maar hoe je het bekijkt. Maar ik heb geen last van haar. Waarschijnlijk is ze evenveel toe aan rust als ik.
Het weer was eindelijk wat zachter. Eigenlijk ’s ochtends nog koud met zo’n graad of 4, maar veel minder wind. Vanwege de korte route vandaag permitteerden we ons uit te slapen tot 7.30 u. Lekker gewandeld, 3/4 van de tijd over stille binnenweggetjes, langs soms mooie gehuchtjes. Alleen de laatste 6 km weer langs een drukke weg, de laatste kilometers zelfs zonder fietspad.
Al om 3 u. waren we op de So-camping ( so, met streepje door de o is, geloof ik, meer). Ik zeg tegen de dame aan de receptie: ik overweeg hier te komen, of ik ga naar de jeugdherberg, afhankelijk van de weersvoorspelling. Zij dook direct achter de computer: geen regen! Dus wordt de tent opgezet, terwijl de eerste druppeltjes beginnen te vallen. Als dat zo doorgaat ga ik een houten hut vragen met korting. Nu had ze me al zo’n ding aangeboden met 50 % korting, maar het was nog altijd 4 x duurder dan de tent. Ik weet ook wel, dat een doodshemd geen zakken heeft, maar ik moet toch gemalin en kroost financieel verzorgd achter laten t.z.t.
Tent staat, maar nu blijkt de stad nog 3 km. verder te zijn. En dat zijn er dan ook weer 3 terug. Dan maar de bus op en neer, want ik wil wel wat eten en ook nog voor Tosca voer kopen. Tosca ligt bij de tent te rusten, dus kan ik een paar uurtjes er tussen uit knijpen. Nog wat gefilmd voor mijn tent. De patrones hier doet gratis de was voor me. Ook direct even gedoucht, schone reservekleding aan en mijn pakketje voor de was afgeleverd. Voor morgen, want dan gaat het wel ’s avonds regenen, een jeugdherberg besproken voor Tos en mij in Aarhus.. Betekent wel, dat ik overmorgen 35 à 40 km. moet afleggen om aan mijn schema te voldoen.
Oorspronkelijk was mijn bedoeling door het midden van het Deense land te lopen naar het noorden: de eeuwenoude Ossen- of Haerweg. Maar daar liggen slechts een beperkt aantal herbergen langs, allemaal om de 20 km. ongeveer en dat gaat me te langzaam. Die afstanden zijn me te klein. Wel zijn die herbergen goed beschreven in allerlei gidsen. Ik ben van die Haerweg afgeweken en loop nu meer langs de oostkust. Dat gaat 2 dagen sneller naar het veer in Frederikshavn. Nadeel is dat ik de onderkomens nu steeds weer moet zoeken op internet, vaak meer dan een uur per dag en dat ik vaker over wegen moet lopen. Nou ja, ik houd wel van improviseren en tot nu toe lukt dat goed. Zo’n reis, in je eentje, kun je ook niet van begin tot eind gedetailleerd uitwerken. Te veel onzekerheden. Mensen die alles in hun leven willen ( ver) zekeren moeten nooit aan zo’n reis beginnen.
Verder heb ik niet veel te melden vandaag.

Reacties

  1. Zo Harrie,ben ik even blij dat ik wat gewacht heb om je terug te mailen ,want nu zie ik allemaal die prachtige foto’s ,en war schattig die peuters allemaal in die mooie kinderwagen of wat het ook mogen zijn en dan die leuke vakwerk huisjes ,en sommige grote boerderijen ,en die staan dan ook nog leeg ,niet te geloven maar ja wat doe je er ook aan als de jongere generatie geen toekomst er meer in zien ,het is dan ook niet gemakkelijk voor hun met al die thecniek ,alles word geautomatiseerde dus werkeloos ,hadden ze ons maar wild gelaten 🙂
    Harrie hou je taai gr Harrie,Marlies..

Geef uw mening

*