Vrijdag 14 aug. 2015 laatste dag Cuonovuoppi

‘S nachts 4 gr. Overdag 11. Flinke wind, geen zon. Laatste rust- en regeldag. Gelukkig maar, want ik heb het nu wel gezien hier. Omdat in de keet van de buren, 30 m. hier vandaan, Noren zitten met drie honden, slaat Tosca om de haverklap aan. Vannacht ik weet niet hoeveel keer. Dus erg onrustige nacht. Onprettig, wat guur weer, maar desondanks moet ik dalijk toch maar een rondje maken met Tosca. Het eten is op, behalve nog wat müessli voor vanmiddag en vanavond. Morgenvroeg, als ik tijdens mijn volgende etappe door Kautokeino kom, koop ik nieuwe voorraad, om dan direct door te gaan. De komende dagen worden weer fikse etappes, tegen de 30 km., waarbij ik morgen de dag afsluit met tenten in het vrije veld. Om dat vol te houden moet ik goed eten en goed slapen. Het romantische huisje op de rug is daar niet ideaal voor.
Mijn voorbereidingen/planning voor de komende twee weken zijn af. Nu vandaag nog wat rondhangen in en rond mijn keet en googelen bij gebrek aan beter. Als er niemand meer opduikt vandaag, belooft het een wat saaie dag te worden.

Het is 20.49 u. Vanmiddag zou Mikkel brood bakken. Kon ik van hem gaan kopen. Dan had ik tenminste te eten. Intussen heeft hij het nòg niet klaar. Ben een dik uur geleden voor de derde keer gaan informeren, of het nog wat wordt. Ja, over een uur, zei hij. Ik klop wel op de je deur, belooft Mikkel. Ik heb nog wat jam en een beetje kaas, dus nu kom op met dat brood. ‘T is toch een rommelskereltje. Wel aardig, misschien weinig stress, maar niet een plek waar ik graag voor lang terugkom.

Voor Rudi volgt hier nog mijn planning:
Dinsdag 18 aug. Aankomst in stadje Alta op Alta Strand Camping
Woensdag 19 aug. Nog op Alta Strand Camping tot Rudie er aankomt
Donderdag20 aug. Nog op Alta Strand Camping tot Rudie er aankomt
Vrijdag 21 aug. 29 km. naar Leirbotvatn. Tent in vrije veld
Zaterdag 22 aug. 31 km. naar Aisaroaivi. Tent in vrije veld
Zondag 23 aug. 27 km. naar Skaidi Hotel. Of 5 km van de route Camping Repparfjord
Maandag 24 aug. (Mariahemelvaart). 22 km. naar Olderfjord Hotel/Russenes Camping
Dinsdag 25 aug. 23 km. naar Indre Sortvik. Tent in vrije veld
Woensdag 26 aug.v 23 km. naar Repväg (of Stranda) camping
Donderdag 27 aug. 21 km. naar Kafjord camping
Vrijdag 28 aug. 27 km., waarvan 6 km. tunnel, naar Honningsväg/Storbukt
Zaterdag. 29 aug. 8 km. verder naar Skipsfjord Nordkap Camping, of nog eens 7 km. naar Veidnes. Dan is het nog 13 km. naar Noordkaap
Zat. 29 aug. of zondag 30 aug. Noordkaap

Reacties

 1. dinystraat zegt:

  Einde in zicht , gelukkig maar.
  Wel jammer dat we geen spannende verhalen kunnen lezen s, avonds.
  Het is nu toch wel genoeg geweest, het laatste jaar voor uw pensioen word alleen maar rusten denk ik.
  In ieder geval nog een paar fijne weken, rustig aan want de laatste loodjes wegen het zwaarts dokter, dat weet u toch zeker als de beste, anders vraag je marietje maar.
  Groeten uit Mechelen

 2. Nou het schema wat ik zo gelezen heb is nog een hele klus ,hopelijk met geen muggen en je heb wel geschelschap en komt ook nog op beeld ,dus zorg maar dat je niet onder de bulten zit 🙂
  Ben zeer benieuwd hoe het de laatste etappes gaat worden ,rust goed uit wens je in elk geval mooi weer toe ,en het Engeltje op je rechter schouder moet je ook maar geschelschap delen .
  Hou je taai gr Harrie,Marlies 🙂 .

 3. Beste Harrie?

  Wat voor de een een saaie dag is is voor de ander een geweldige uitdaging.
  Ongelooflijke prestaties en een wijs besluit om het paard vrij te geven, dat was pas echt een ongelooflijk gevecht met de muggen geworden.
  Geniet van het bereiken van de Noordkaap (eind doel..)
  Alle goeds voor de laatste loodjes en dan in september naar huis naar t inspirerende heuvelland.
  Hou je haaks,
  R&J te E

 4. Harrie Huijben zegt:

  Dank jullie beide voor de aanmoediging. Het ga jullie goed. Tot binnenkort. Gr., Harrie

 5. Harrie Huijben zegt:

  Ja, Het begint langzaamaan welletjes te worden. Is ook maar goed. Anders zou ik nog verder gaan. Tot binnenkort in ons mooie, warmere heuvelland. Gr, Harrie

 6. Harrie Huijben zegt:

  Die laatste etappes zullen wel niet zo anders zijn. Maar, je weet nooit. Gr.

 7. Ad. Mullenders zegt:

  Harrie, als ik jou was zou ik proberen om een rood knipperend fiets achterlicht te kopen zodat als je straks in de tunnel bent gezien wordt, want het kan er knap benauwd worden als je in het half donker verkeer achter je krijgt die je wel eens over het hoofd zouden kunnen zien, ik spreek uit ervaring hoe dat aanvoelt als er een voertuig vanachter nadert en je bang bent dat je niet gezien wordt. sterkte en tot gauw
  gezond retour in het mergelland gr.Ad.M.

 8. Harrie Huijben zegt:

  Bedankt voor de tip. Als ze dan maar niet ook nog dat rode fietslampje kapot rijden, anders wordt de schade nog groter. Gr.

 9. Agnes Augenbroe zegt:

  Goede tip van dat rode lampje
  Rust goed uit en eet voldoende
  Hopelijk vallen de laatste weken mee.
  En word het iets beter weer groet
  Zet hem op Agnes

Geef uw mening

*