En toen was het de 18e jan. 2015 nabij Neret bij Chateaumeillant. Ong. 25 km

Moeder met kind aaien Leon

Har ponyanddogtrip 2014-2015 498 - kopie - kopie

voor het café met de baby. Jongetje wil Leon aaien. Mama wil niks!

voor het café met de baby. Jongetje wil Leon aaien. Mama wil niks!

Dat ik “bij Chateaumeillant” er bij zet “ter oriëntatie”, zegt natuurlijk ook weinig, want heeft maar 2000 inwoners. Dat is nog altijd veel meer dan het 10-voudige van Neret. Ik zit, weer via allerlei omwegen, in een huisje bij een boerderij aan het eind van een weggetje. Wat je een huisje noemt. Eigenlijk één ruimte, met een paar bedden met daaromheen doorkijkgordijnen. Lijken wel muskietennetten. Leuk voor de privacy. Verder een zg. keuken. D.w.z. een kookplaatje, een paar pannen, een kraan en een aanrechtje van luttele vierkante decimeters, geen goed mes, geen lamp in de keukenhoek. Maar who gives a damn? Ik ben weer onderdak. Mijn steeds in importantie toenemende liefhebbende schoonzus Lil in Frankrijk heeft, terwijl ik de dag vul met trekken en duwen aan mijn beesten, weer een paar overnachtingen weten te improviseren. Ze is goud waard. Zo gauw ik de kans krijg koop ik haar een goudvis (om te beginnen).
Hoe was het vandaag? Mooi weer, weinig wind. Koffie in het mooie stadje La Châtre. Waardin met zoontje moeten even paard aaien. Foto. Trots kwam ze haar 3 mnd. oude zoontje demonstreren. Beroepsgedeformeerd als ik ben complimenteerde ik haar met de verworvenheden die bij een baby van 3 mnd. horen: knap, hij houdt zijn hoofdje al rechtop, draait al mee, heeft zijn handjes al ontdekt. Moesten we allemaal op letten in mijn periode als consultatiebreau-arts. Mama vond het prachtig.
Picnic lunch op het kerkgazon van het buitengewoon mooi miniplaatsje: foto’s. Hier liggen verwaarloosde kastelen en landgoederen, vaak ommuurd, gewoon verlaten. Te koop voor een (relatieve) habbekrats voor de beter bedeelden onder ons. Bouwgrondprijs rond de 8 E/m2. En kort praatje met een joggende dame op leeftijd. Haar meejoggende man was mij al 1 min. eerder voorbij ge”sneld”. Bon courage is de standaardwens.
Mijn “klets”, “schnuupke”, rume, cq. verkoudheid zakt af richting luchtwegen. Niet best. Een bijna bejaarde, 25 km. per dag in weer en wind, steeds in gevecht met zijn zelf bedachte verzwarende faktoren (bij het golven, geloof ik ” handicaps” genoemd), te weten paard en hond, steeds in een ander bed, wisselende belasting voor de darmpjes wat betreft voeding. Allemaal niet zo best voor de weerstand. Nu zie ik vanavond tot mijn schrik ook nog, dat Leon zijn huid aan een schouder heeft open geschuurd door een rugzak. Moet ik daar weer iets op verzinnen. Alsof de dag niet toch al kort genoeg is. Misschien moet ik hem maar in Nl. laten in februari, al is dat tegen het principe. En verder vind ik mijn tocht toch wel wat stilletjes worden. Tijd voor een verandering, wat companij. Kunnen we weer ‘ns wat lolligs schrijven i.p.v. paard, hond, landschap en aantal km.
Restje pasta klaargemaakt in kookpannetje. Beetje aangebrand, maar een kniesoor die daar op let. Wat stukjes kaas er door en stukjes niet te snijden droge worst, want hier is alleen een bot schilmes. Ik had ook nog een restje aanmaakpuree. Wat puddinkjes. En als starter natuurlijk soep voor 2 pers. Daarbij wat brood en een in mijn rugzak kapot gebarsten gekookt ei en zo redden we het weer tot morgen.

Reacties

 1. Hoi Harrie ,wat zielig voor Leo dat ze de huid stuk heeft ,heb je daar geen maizina meel dat doet altijd wondere,voor open wondjes ,en voor jou hb ik ook een gezondheids advies ,met een goeie hete grog vroeg het bed in ,en voor Tosca een heerlijke bot succes ,en voor morgen een fijne dag toegewenst .
  Hou je taai de gr Harrie,Marlies.

 2. Hoi Harrie

  Helpt secondscin ook bij paarden??
  misschien gewoon proberen 🙂
  Vicks voor het naar bed gaan op je voetzolen smeren is toch het beste tegen rhume??
  beterschap en bon voyage.
  grt Maarten

 3. Marietje zegt:

  Ik regel wel wat voor leonneke. Komt met het schone gezelschap aankomende zaterdag mee x

 4. Paul Heijnen zegt:

  Hoi Harrie,
  Op de kaart lijkt chateaumeillant het ” centre du monde ” v Frankrijk,! Wat een enorme afstand heb je al afgelegd! Fantastisch! Camerig ga je zeker halen…
  Het gaat gelukkig redelijk goed met je en prettige vooruitzichten als Sonja +vriendin komt.
  Veel goede mensen gewenst ”
  Groetjes, Anne en Paul

 5. Hallo Harrie,
  Je verhalen zijn inderdaad weer positief en optimistisch.Leuk om te lezen. Samen met een guest-writer kun je er straks een mooi reisverhaal van maken . Ik zelf zit de laatste weken in de lappenmand. Ik ben
  sedert 8 weken kortademig en men kan niets vinden. Vele onderzoeken in AZM gehad.Deze week is alles klaar en dan hoop ik meer te weten. Ik ga a.s. maandag voor 2 weken naar Tenerife, lekker luieren en bridgenj met Ans en mijn zussen. Harrie, veel goede moed toegewenst voor de komende dagen. Huub Beaujean

 6. Harrie Huijben zegt:

  Hub, kortademig? Wrsch. te weinig sex! Veel plezier op Tenerife. Als je overvliegt zal ik n je zwaaien. Gr. aan Ans

 7. Harrie Huijben zegt:

  Ja, t is weer leuk (soms), zoals dat tegenwoordig moet. Loopt lekker. Goede zin. Gr., ook aan Anne, niet vergeten en a d vriendjes v d gym. Zeg Jeu maar, dat ik hem ruim voor de carnavalsweek bel over uitstap v d gymclub. Gr

 8. Harrie Huijben zegt:

  Ja, eindelijk weer eens companie. Vanavond gegeten met een zieke 80 plusser. Heb nog honger. X

 9. Harrie Huijben zegt:

  Dank je Maart en. We moeten maar eens een poos ruilen v baan! Ik heb al hulpmiddelen gevonden. Gr.

 10. Harrie Huijben zegt:

  Ik ben al a h opknappen. Tosca heeft inderdaad een bot mee n bed gekregen. Gaat goed. Gr

Geef uw mening

*