Donderdag 9 april 2015 Hollenstedt minstens 35 km

De Bursche willen wel

De Bursche willen wel

Close up voor de middeleeuwse kerk in Undeloh

Close up voor de middeleeuwse kerk in Undeloh

Opschrift bij ons onderdak

Opschrift bij ons onderdak

Undeloh Lüneburger Heide, 12e eeuws kerkje

Undeloh Lüneburger Heide, 12e eeuws kerkje

Aankomst Hollenstedt nabij Hamburg

Aankomst Hollenstedt nabij Hamburg

Kerk Hollenstedt even ten zuiden van Hamburg. Lee en Noël

Kerk Hollenstedt even ten zuiden van Hamburg.

Infrastruktureren op bed onder toeziend oog van Noël

Infrastruktureren op bed onder toeziend oog van Noël en Lee

Onze vriendin, de lieve 80-plus boerin, serveerde ons een goed ontbijt en … vooruit met de schuit. De vriendjes wilden nog een stoere foto op de fiets en om het goed kuis te maken werden ze vereeuwigd voor de kerk. Kerk Undeloh uit 12e eeuw, al zag ze er niet zó oud uit. Prachtig weer, zodanig dat de jas uit kon en later de armpjes bloot. Vrouwen bloot, handel dood, zei Ger L vaak. En mannen bloot? Niks!
Ik had de route naar het noorden precies uitgestippeld. Maar al lopend besloot ik gewoon recht over de heidepaden naar het noorden te lopen, los van de geplande route. Omhoog naar Rosengarten, vlak onder Hamburg. Prachtig heidelandschap, net als gisteren. Associaties met het zeverige “een herder en een herderinnetje”, ik geloof van Gert en Hermien of Rob de Nijs en associaties met “oh Heideroosje, wat ben jij mooi, oh heideroosje, in je lentetooi”. Goh, en wij dweepten al met Beatles en Stones en later de Doors.
Maar goed, sms van Noël: Rosengarten is geen plaats waar je heen kunt lopen; het is een streek. We hebben besloten iets te boeken in Hollenstedt. Betekent dat ik in plaats van pal noordwaarts, nu strak naar het westen moet lopen. Een haakse bocht dus. Marlies, ik hield me dus haaks. Betekent wel dat ik kilometers extra moest lopen. En dan nog hier en daar wat verkeerd zitten. Maar hopen dat dat extra lopen geen blaren oplevert.
Even met de boys (from Ipanima?, zouden ze graag willen) de dag besproken. Een driebedskamer. Harrie mag in het midden. Er is een bad. Mij wordt een voetmassage beloofd, voor als ik uit bad kom. Ben benieuwd hoe ze dat gaan aanpakken. Ze zijn wel een beetje ondeugend, L en N, maar een wat onnozele hals als ik begrijpt toch maar de helft. Turk eten of Italiaan? Turk is goedkoper, dus Turk. We worden bediend door een knap, alleraardigst, nog onschuldig uitziend meisje. Was möchte es sein? Lee, onjehoebeld wie ummer, informeert geïnteresseerd naar haar liefdesleven. Waarop ze Noël en mij hulpeloos vragend aankijkt. Gelukkig gaat mijn telefoon, dus ik nok af naar buiten. Noël deed of zijn neus bloedde en gaf niet thuis. Toen ik binnen kwam stond … Wat op ’n dusch? Ja, ja pils. Er wordt nog wat gefilosofeerd over de premaritale ge- en verboden van Turkse meisjes en Noël valt direct aan op zijn als eerste geserveerde maaltijd, zonder netjes te wachten tot wij bediend zijn. Blijkt maar weer eens, dat beschaving maar een dun schilletje is.
Lee gaat even socialiseren aan de bar. Raakt daar direct betrokken in een diepgaande discussie met een Hollander, die in het vervoer had gezeten. Hij zou meer dan 40.000.000 (40 miljoen) km. gereden hebben in Scandinavië. Waarrschijnlijk was zijn km.teller kapot. Mijn hele route moest ik omgooien, ander veerpont. En Scandinavië was levensgevaarlijk, onverantwoord, zelfs voor een weerbare, junge Bursch als ik. Ik vroeg hoezo: boeven, vrouwen, sneeuwstormen? Dat alles plus wolven en beren. Dus alle kans, dat ik straks een wolven – of berenvel meesjouw.
Tosca moet op de kamer, maar ze heeft zich weer gewenteld in de str…faeces en ik laat haar buiten, onder een afdak, op een, bij de vuilnis aan de straat, meegegapte mat.

Reacties

  1. Harrie op de eerste plaast ,wat is dat toch met die rare cijfers ?
    En op de tweede plaast ,jullie worden ondeugend met de boys onder mekaar ,maar alla moet kunnen is toch alleen maar bluf .( hopelijk:) )
    Wat een mooie foto’s en geweldige bouwstijl ook mooi om te zien dat ieder land zo zijn eigen stijl op na houd ,ben benieuwd wat we nog allemaal te zien krijgen .
    Hou je taai ,en voor morgen vele zonneschijn toegewenst gr Harrie,Marlies.

Geef uw mening

*