Donderdag 26 maart 2015 Ibbenbüren 27 km gelopen

Vandaag gewandeld naar Ibbenbüren, te onthouden omdat lijkt op de naam van de veelgebruikte pijnstiller ibuprofen. De Töddenweg, die ik had willen volgen, vond ik nogal omwegen maken. Met behulp van de gps maakte ik veel afkortingen, misschien over soms minder mooie wegen, of langs meer verkeer, maar ik kwam er wel verder door dan gedacht. Tegen de avond gemiezer, gelukkig maar 30 min. Bij 2 gr. boven nul wat koffie en bounty gekocht op het ongezellige station, in afwachting van mijn welwillende taxi: Serge, die mij na zijn werk kwam ophalen en mee terug naar huis in Hengelo nam. Voor het avondeten werden pizza’s besteld en 7 pakken toetje, allemaal met verschillende smaak en waarvan één veel groter dan de andere. Hoe gaat het nou met de verdeling? Dit werd heel simpel opgelost door alleen het grootste toetje te verdelen.
Geïnfrastruktureerd door Gonny en Niek, over waar zij morgen, op hun terugweg naar huis in Z-Frankrijk, zouden overnachten. Ik vond, alweer dank zij Serge’s hulp, onderdak voor morgen bij een backpackers hostal in Osnabrück. Tosca werd weer ondergebracht in het tuinhuisje en genoot, zoals na elke dag, van haar welverdiende rust.

Geef uw mening

*