22 oktober 2014. van Arcos naar Cabezas

image

Slaapstal met honden

Slaapstal met honden

Gisteren, woensdag 22 okt., telefoontje van de dos hermanos (2 broers), dat ze een verklaring hadden voor het gekke geluid van de auto: cardans van de jeep naar de verdommenis. Een paar dagen eerder hadden de broertjes al een spatbord laten vastlassen. Zeker 2 dagen nodig om te repareren. Vandaag, dond, 23 okt., op weg van las Cabezas naar Utrera. Ik was net op weg en werd dus nu, zonder voorzieningen, in de Zuid-Spaanse rimboe verlaten door mijn apostelen, zoals Jezus in de Hof van Olijven. Dus Haike, zoek het je maar allemaal uit de komende dagen. Je moet het uiteindelijk toch allemaal zelf alleen gaan regelen. Dus begin daar nu maar mee. Maar in de auto was de tent, toiletartikelen, slaapzak, voer voor de hond, voor paard, voor mij, lang touw om paard vast te binden ’s nachts, oplaadsnoer voor gsm, voor i-pad, voor batterijen van gps. Om een lang verhaal korter te maken: bij een tankstation, het was al bijna donker, kreeg Tosca een broodje kaas van mij, pony hapt overdag vaak wat weg langs de weg. In Las Cabezas vond ik geen onderkomen voor paard Leon. Dus nog maar een paar km. doorgelopen. Het was al donker en dus erg gevaarlijk wandelen langs de weg. In het gehucht Sacramento? wees een vriendelijke man mij een stal voor Leon. Ik solliciteerde naar een slaapplek bij hem thuis, maar daar reageerde hij niet op. Ook een rondje om de kerk leverde geen positief nachtelijke onderkomen op.
Ik dan ook maar bij Tosca in de stal gaan liggen. In de stal stond een paard. Ik sliep op de grond in het stalletje van gammel hout en golfplaten, op wat stro, met 5m. van me vandaan, 2 verrekkelingen van kettingkeuters, die als enig vertier in hun trieste leven hadden, om dag en nacht te bletsje (blaffen). Draaide ik me om, dan sloegen ze aan, liet Tosca een vots (scheet) werd dat verwelkomd met weer een overdreven oorverdovend, lang lawaaisalvo en als er 15 min. niet was geblaft, herinnerde de een de ander er aan dat het weer tijd was. Tosca begon zich er aan te ergeren en liet dat merken door, vlak naast mijn oor, ook aan te slaan. In de verte jeremiede een keffertje met zo’n amechtig gebleer, dat het leek of ze levend werd gevild. Gewoon om aandacht te krijgen, waarop mijn buurhonden trouw reageerden met luid en langdurig antwoord. Om een uur of 3 begon het koud te worden, in mijn korte polo-mouwtjes. Opgestaan, het zadelchabrak over me heen gelegd, onder luid commentaar van de honden en vervolgens Tosca tegen me aan getrokken (insiders weten dat dat de hond is).

Reacties

 1. Annemieke zegt:

  Via de website http://www.spanjevandaag.com raakte ik geinteresseerd en kwam op jullie site terecht. Wat een uitdaging! Heel veel sterkte voor alle 3 want jullie staan nog maar aan het begin. Ik hoop dat jullie met z´n 3-en bovendien heel veel geld ophalen voor het goede doel. Geniet van alles wat je om je heen ziet en mee maakt!
  Groeten uit San Roque (Zuid-Spanje)

 2. Paul Heijnen zegt:

  Hoi Harrie , ik heb met je te doen . Moet je niet meer tijd vooraf besteden aan een prettiger routeschema?
  Gaat Tosca dit wel halen ? Rustdag in Sevilla ,dagje stadten,terrasje zonder Leon en Tosca? Kun je wellicht een deel van de Santiago route gebruiken?
  Veel sterkte en humor,groetjes
  Paul&anne,Vols.

 3. Hola Harrie,

  ’n Paar dagen niks van je gehoord; ik werd al ongerust… Maar, je eerste week zit erop en je bent op schema. Super! Ik lees je blog met veel plezier, alhoewel de ene dag wat soepeler verloopt dan de andere. De eerste paar dagen kon ik in gedachten helemaal met je meelopen, Tarifa, Atlanterra, Facinas, Arcos de la Frontera, allemaal bekend terrein. Ik hoop dat je blijft genieten van je trip met Leon en Tosca.
  Rob en ik gaan dit weekend naar Raeren lopen en blijven daar overnachten op een camping. Brrrr, zal wel koud zijn ’s nachts in `t tentje. Maar we willen de hele uitrusting even goed uitgeproberen. Zondag lopen we dan weer terug naar huis. Joepie gaat uit logeren bij Betty en Jos.
  Als `t weekend goed verloopt gaan we boeken en komen we er dus binnenkort aan!! Ik denk er zelf aan om mekaar te treffen in Casar de Cáceres, op zondag 9 november, als jouw route ook volgens planning blijft lopen.

  Saludos y hasta pronto

 4. Constance Kerremans zegt:

  Hallo Harrie,
  In een week heb je dus al een hele Camino beleefd, met hoogtepunten zoals het ontmoeten van aardige mensen en dieptepunten van allerlei aard……
  Inderdaad geen tijd voor diepzinnige gedachten maar gewoon: hoe overleef ik, waar is het volgende dorp, wanneer mag ik mijn pintje? Maar dat maakt het hoofd pas echt leeg is mijn ervaring!
  Maar je bent al bij Sevilla, chapeau. Kunnen de toeristen met je op de foto voor 1 euro, kassa voor Mama Alice 😉
  !Animo peregrino!
  Constance

 5. boy ubaghs zegt:

  Harrie, dat is nog eens wat anders dan receptenuitschrijvenin een ergonomische stoel!
  Succes, Paula en Boy Ubaghs-Crombach Epen

 6. Marlies.Harrie. zegt:

  Harrie,Marlies zegt 25-10 .

 7. Harrie,Marlies zegt 25-10

  Dat was dan behoorlijk afzien die trip ,hopelijk word het wat beter voor je en je twee Beuningen vrienden,want anders is de lol er gauw af,en je moet nog zoveel .
  Ik zou zo zeggen neem je de tijd om goed uit te rusten ,en dan weer met goede moed verder ,wij leven met je mee ,hou je taai gr

 8. Marije Limpens zegt:

  Hoi Harrie, dat wordt een geweldig lachwekkend boekwerk.
  Ga zo door veel sterkte de komende dagen

 9. jose en jos zegt:

  Hallo harrie,
  Het is schun um dich te volge, me du kens gewoon in het plat schrieve, ver begriepe alles goot.
  Dit makste went het goot geet mer ing kier mit in het leve.veul plezeer en geneet van alles was te tege kumst.
  Ver blieve dich volge
  Adie

 10. Harry,
  Tijdens verjaardag van Margriet Limpens gisteravond anekdotische verhalen over jou en je metgezellen gehoord. Jammer dat er tijdens jouw tocht door Sevilla geen feria is, had je nog wat meer afleiding en bekijks gehad.
  Heb met je te doen, al is het …. dikke bult !
  Je leest nog wanneer we een weekje kwartier komen maken.
  Hout moet !

  Lee en Kitty

 11. Mariette Janssen zegt:

  Hallo Harrie, nu ben jij bijna bij de VIa de la Plata aangekomen. Ik heb deze in 2008 en 2009 gelopen en vond het fantastisch. Ik neem aan dat je een Pelgrimspas hebt, zodat je ook in de Refugio’s of Albergues kunt overnachten. Indien je er nog geen hebt kun je deze nog in Sevilla krijgen. Geniet van deze prachtige stad en ook onderweg ga een een aantal zeer mooie steden met veel cultuur goed
  ” bewandelen” Veel succes en geniet ervan
  Buen camino

Geef uw mening

*