Donderdag 19 febr. 2015 van Givet naar Houyet, 21 km

Carin en Jeu aan het " fisternulle"

Carin en Jeu aan het ” fisternulle”

Middeleeuws dorpje Hierge

Middeleeuws dorpje Hierge

image

Als het er op aan komt, moet je toch alles zelf doen

Als het er op aan komt, moet je toch alles zelf doen

Typische huizen in arduinsteen, met de typische hoekstenen, zware deurlijsten en karakteristieke autochtonen?

Typische huizen in arduinsteen, met de typische hoekstenen, zware deurlijsten en karakteristieke autochtonen?

Continue discussie over de route. Ssst.

Continue discussie over de route. Ssst.

3-4 m. lopend buffet in ijskoude wind

3-4 m. lopend buffet in ijskoude wind

Complete keuken geïnstalleerd om koffie te zetten

Complete keuken geïnstalleerd om koffie te zetten

Van Leeuwen/spijkersmop geïllustreerd

Van Leeuwen/spijkersmop geïllustreerd

In bakkerij-lunchroom verdere planning van mijn toekomstige route. Wel aardig van de " jongens"

In bakkerij-lunchroom verdere planning van mijn toekomstige route. Wel aardig van de “jongens”

De Belg Damiaan, die meetoastte op Sonja en waar de dames hun ogen niet vanaf konden houden

De Belg Damiaan, die meetoastte op Sonja en waar de dames hun ogen niet vanaf konden houden

Na lang ontbijten en uitgebreid toilet maken toog het gezelschap per auto naar de plek, waar gisteren de wandeling stopte, nl. Givet. Leon blijft vakantie houden in de manege in Oignie-en-Thierache. Tosca mocht wel mee. Eerst werd even cultureel gedaan, door het middeleeuwse plaatsje Hierge, niet te verwarren met vierge, in te gaan. Nou, wat je cultureel noemt. Ik dacht, dat de gymclub, die dus nu heren-sportclub is geworden, mij in de watten kwam leggen, maar zoals op de foto’s is te zien lieten ze mij het echte werk, het verzorgwerk van de hond, zelf doen, incl. de stratenreiniging. Zie foto’s. Och ja, wat wil de gewone man. Mond houden en slikken. Bah! Verder gewandeld tot de lunchpauze. Weer werd groots uitgepakt: 4 m. lopend buffet werd uitgestald op een ijskoude, winderige plaats in het plaatsje Feschaux. We deden of we het leuk vonden, maar liepen alweer snel verder, gedwongen door de kou.
We passeerden een wegkruis, waar Jezus ondersteboven aan hing. Was dit een illustratie van de anekdote van spijkerfabriek van Leeuwen?
Een reclamebureau kreeg van spijkerfabriek van Leeuwen de opdracht een pakkende reclame te ontwerpen. Het bureau presenteerde een poster met een afbeelding van Jezus aan het kruis, met daaronder de tekst: dankzij spijkers van v. Leeuwen hangt hij hier al eeuwen. De firma vond dit onacceptabel in een christelijke streek. Een maand later presenteert het reclamebureau een poster met Jezus onder het kruis, met daaronder de tekst: van het kruis gesleurd. Met spijkers van v. Leeuwen was dat nooit gebeurd. Onacceptabel zegt de firma. Na weer een maand presenteert het reclamebureau een poster met niets er op, alleen de tekst: bij van Leeuwen zijn het grote zijkers, maar ze maken verdomd goede spijkers.
En zo hielden we het niveau op peil.
De route was wèl mooi. Ik bemoeide me niet met de route, dus zaten we al snel op een dwaalspoor. Wim vond dat dat kwam, omdat we niet naar zijn richtingaanwijzingen hadden geluisterd. Tactisch hield iedereen de mond. Desondanks zijn we toch aangekomen in Houyet. Na ampele discussie hoe je in dit minidorp bij het station moest geraken, vonden we de voorhoede, die de auto’s waren gaan brengen naar Houyet, in een bakkerij-lunchroom. We streken neer, waar mijn niet aanwezige, maar wel jarige echtgenote Sonja trakteerde op een rondje met gebak. De enige aanwezige bezoeker mocht meedoen. Sonja, deze heer, genoemd Damien, doet de groeten. Onze 2 dames konden hun ogen niet van hem afhouden, hoewel wij vonden, dat we wel heel wat meer te bieden hadden.

Reacties

 1. Paul Heijnen zegt:

  Nou Harrie,
  Toch wel enige luxe nu, jammer van de kou. Ook hier gure wind bij enkele graden boven 0!
  Geniet er maar van ,voordat de laatste voorlopige loodjes beginnen.
  Groetjes
  Anne & Paul.

 2. Harrie Huijben zegt:

  Hoi Paul en Anne, winter en Ardennen. Wat wil ik willen? De gymclub, die nu blijkbaar sportclub heet, heeft het gemoed flink opgewarmd. Morgen komt de praktijk. Dus er zijn ook leuke momenten. Ze hebben zich voorbeeldig gedragen, de jongens en meisjes. Gr.

 3. Wat een gezellige boel zo te zien,en te lezen heb weer met heel veel plezier je verslag gelezen en wat het weer betreft daar kunnen jullie stoeren,dames,en heren van de sportclub toch zeker tegen ,jullie zijn toch geen watjes en een tip .twee stappen naar voren hossen ,en twee stappen naar achteren hossen zo blijven jullie warm .hou jullie taai gr Harrie.Marlies.:) .

Geef uw mening

*