Donderdag 16 april 2015 Flensburg 33 km

Duitse humor: bij bushalte staat een skigondel mit Einlage

Duitse humor: bij bushalte staat een skigondel mit Einlage

Close up

Close up

Ook hier landschapsbeheer met vee. Zo voel ik me thuis.

Ook hier landschapsbeheer met vee. Zo voel ik me thuis.

Aanduiding E-1

[caption id=

Deze wilgenkatjes moeten nog uitlopen. Bij ons al in febr.!

image

Deze wilgenkatjes moeten nog uitlopen. Bij ons al in febr.!

Praatje onderweg met sportieve 65-er op de fiets.

Praatje onderweg met sportieve 65-er op de fiets.

Ik zit nog steeds op de E-1 langeafstandsroute dwars door Europa

Kerkje ergens ten zuiden van Flensburg

Kerkje ergens ten zuiden van Flensburg

Middagpauze in schuilhut langs Ochsenweg. Tosca warm bladerbed

Middagpauze in schuilhut langs Ochsenweg. Tosca warm bladerbed

Wow, een overvliegende rode wouw. Die hoopt natuurlijk dat ik het loodje leg, domoor!

Wow, een overvliegende rode wouw. Die hoopt natuurlijk dat ik het loodje leg, domoor!

Fixatiesysteem van het rietdak met stokken. Nooit eerder gezien.

Fixatiesysteem van het rietdak met stokken. Nooit eerder gezien.

Ik zit nog steeds op de E-1 langeafstandsroute dwars door Europa

Close up van aanduiding E-1 langeafstandsroute

Close up van aanduiding E-1 langeafstandsroute

Aanduiding Santiagoroute

Aanduiding Santiagoroute

Pelgrimsroute Santiago en E-1

Pelgrimsroute Santiago en E-1

Het is nu 18.46 u. Ik ben aangekomen in mijn backpackershostal. Tosca ligt aan de lijn op mijn kamer, anders maakt ze een nest op een bed, met krabben er bij inbegrepen. Ik ben moe, heb honger, zit in twijfel of ik hier een rustdag zou nemen en, hoewel goed gehumeurd, niet in der Laune (stemming) om heel veel te schrijven. Moet nog inkopen doen voor Tosca en mezelf, een goedkope allochtoon zoeken om te eten, blog schrijven. De filmcamera, die ik meekreeg van cineast Rudie, heb ik per ongeluk ontregeld. Dat is wel een beetje balen. Rudie heeft me de gebruiksaanwijzing gemaild, maar ik geloof, dat die tientallen pagina’s beslaat. En als ik morgen zou doorgaan met wandelen, ga ik de Deense grens over en Rudie wil in ieder geval dàt heugelijke moment op film hebben. Natuurlijk kan ik dat ook nog met mijn fotocamera filmen, of met mijn handy. Ook wil ik een dag respijt, om mijn route en onderkomens in Denemarken wat te preciseren. Het hostal hier zegt, dat mijn huidige hondenkamer voor morgenavond al is besproken. Ik kan dan wel een andere hondenkamer krijgen, maar die is een stuk duurder. Dus eens kijken, of ik vanavond nog die filmcamera krijg gereset. Maar dan wordt het laat en te weinig nachtrust kan ik me niet permitteren met mijn lichte neusverkoudheid in die koude wind, met elke dag weer een aanslag op mijn geriatrische weerstand.
In ieder geval liep ik weer lekker. Geen last van spieren, blaren of schouders. Het was weer een rustige route, waarbij Tosca veel aan haar trekken kwam. Weer veel reeën, een wouw, een roofvogel herkenbaar aan zijn gevorkte staart. Foto. Weer een van de vele korte babbeltjes gemaakt met een passant, een 65-jarige op een racefiets. Foto. Het is hier plaatselijk glooiend, heuvelachtig en in ieder geval rustiger landelijk gebied dan doorgaans in Nl. Weer geen cafeetje gevonden. Ik loop meestal de eerste 3-4 uur non stop door. Neem dan een appel of sinaasappel tijdens een korte pauze. Een paar uur later, zo om een uur of twee, heb ik dan 20-30 min. middagpauze en eet ik de van het ontbijt meegenomen 4 sneeën brood met beleg. In de loop van de middag nog wat fruit en c’est ca. Is er dan tòch een Imbiss, dan natuurlijk koffie, twee tegelijk, en wat lekkers. Tosca krijgt tussen de middag ook wat brokjes. Meestal heeft ze na aankomst de pijp leeg en ligt ze stil tot ’s anderendaags, afgezien van een plasje voor de nacht. Zo, nu moet ik gaan. Het is 19.07 u.
De boodschappen: avondeten kopen en hondenvoer. In plaats van een Italiaan, Turk, Vietnamees, Bratwurst of Mac Donalds, zag ik in de supermarkt een buffet met salade en groente te koop. En aangezien een oude bok nog wel een blaadje groen lust, zelfs wel als het moet, schepte ik flink op, dacht aan de sneeën brood die ik nog had, nam een grote pudding als dessert, Frolic voor Tosca en fix und fertig. Na de “commissies” (Maastrichts voor wat ze in de Z-oosthoek ‘de waar’ noemen = boodschappen) nog een uurtje door het centrum gestruind van Flensburg. Eigenlijk is het één lange winkelstraat met nogal wat historische panden en een klein aantal korte zijstraatjes en een mooie kerk en dat is het wel zo ongeveer. Verder de hele avond enerzijds aan de tel. met Rudie over de filmcamera en anderzijds verder preciseren van mijn tocht door Denemarken, het zgn. infrastructureren. Nu maar hopen dat ik hier een dag langer kan blijven, om een beetje bij te rusten. Het is boeiend, spannend, maar tijdrovend en vermoeiend.

Reacties

  1. Dat zijn mooi plaatjes wat je heb geschoten ,vooral het schattig huisje met die aparte stokwerk boven op het dak ,zo ik zo willen hebben die etalagepop was ook niet gek en zo kom je van alles mooien gek tegen
    Je moet maar tegen Rudie zeggen dat hij het maar moet komen doen ,lijkt me voor beide kanten het beste jij je handen vrij ,en Rudie heeft een opnamen 🙂
    Voor morgen wens ik je een fijne wandeltrip ,goed inpakken wordt weer kouder hou je taai gr Harrie,Marlies..

Geef uw mening

*