Dinsdag 5 mei, bevrijdingsdag in Nl. Laatste dag in Saeby (Dk)

Even droog. Avondwandelingetje met Tosca. Kom daar Paulette tegen

Even droog. Avondwandelingetje met Tosca. Kom daar Paulette tegen

Dit bleek geen pizza en nog verbrand ook. 2x pech. Min maal min is plus. Positief denken.

Dit bleek geen pizza en nog verbrand ook. 2x pech. Min maal min is plus. Positief denken.

Das Wetter ist Klose! Regen, wind, wel zacht weer, maar wat heb je daar aan als het giet. Niet dat dat zo erg is, want vandaag is nog steeds rust- en regeldag. Vanmiddag nog wat opnames gepland en dan mag het best regenen, anders lijkt het of ik alleen maar een jubeltocht door een zonovergoten winters Europa heb gehad. Wandelen naar zee en strand is nu niks gedaan, want dan maakt Tosca me de hele hut nut (vies).
Jeugdherberg besproken in Oslo, voor morgenavond. Van de receptie daar, gisteren, mocht de hond niet mee; van de huidige persoon, daar aan de receptie, mag Tosca morgen wel mee. Maar ze moet wel buiten blijven. O.k. Daar hebben we al vaak genoeg wat op gevonden.
In Spanje ontmoette ik in een groot onderkomen voor pelgrims een Nederlander, die steeds zijn hondje mee naar binnen smokkelde. Het was een Chiuwawah, of hoe schrijf je dat? Stiekem in zijn binnenzak. Net een konijn. Hij nam ’t ook mee in bed, want niemand mocht het beestje zien. Met de 30 kilo van Tosca wordt dat wat moeilijk. Bovendien is ze waaks. Klinkt natuurlijk wel raar als ’s nachts geblaf van onder mijn deken uit komt.
Oma had een dwergpoedeltje. Komt de buurvrouw stensen met haar nieuwe naakthondje, een Chiuwawah. Wil ik ook, zegt oma. Oh, zegt de buurvrouw, dan moet je bij de drogist ontharingscreme vragen. Oma vraagt de drogist: hebt u ontharingscreme voor mijn chihuahua? Jazeker, zegt de drogist. Moet ik u wel waarschuwen, dat u een paar weken niet kunt fietsen. Dat is wat ik weet over chiuwahwa’s.
De hele dag regen, steeds met wind en af en toe met onweer. Nu hebben we toch niets speciaals te doen dan wat filmen, interviews, natuurlijk het waarom van mijn tocht, en wat het met je doet en nog zo van alles. Ik heb volop verteld. Ben benieuwd wat er uit gepikt wordt voor de film.
Ommetje met Tosca in de regen, eten kopen, camping afrekenen, kaart schrijven naar de “sjattepoemele” (medewerksters) op de praktijk in Mechelen.
De rest van de dag lees ik op de I-pad over de a.s. 640 km. Olavspad, bereid ik de weg voor van Oslo naar dochter Marieke in Skjold, 7 uur per huurauto. En ontspan me op die manier lekker in mijn behaaglijke hut.
Lijkt op de studententijd. In 3 van de vele kamers die ik toen achtereenvolgend had, was ook geen water, laat staan douche of wc. Magnetron bestond nog niet. En toch gezond gebleven tot mijn 64ste. Wel gezellig zo.
Tosca is opvallend rustig bij me. En voor vanavond moeten nog een paar blikjes bier op. Wat moet dat moet.
Voor het avondeten de vandaag gekochte ronde plastic zak met pizza in een oven gestopt bij het wc-huis en vervolgens even met het lastige geluk (Tosca) romantisch naar het strand gelopen. De zon scheen weer. Al bij het benaderen van de campingkeuken rook ik het al: mis! De pizza was geen pizza, maar een stapel flinterdunne deegkoeken. En niet dat dat wat uitmaakte, want ze waren zwart. Dan maar het enige wat ik nog had: water en brood. Weet je ook eens wat dat betekent. Nou, voor een keer valt dat best mee (vooral als je weet dat daarna pils, wijn en borrelnootjes op je wachten).

Reacties

 1. Paul Heijnen zegt:

  Hoi Harrie,
  Anne en ik hebben over de tafel gelegen van het lachen om je chihuwawa verhaal . Prachtig verteld. Heerlijk!
  Vanmiddag was jouw schatje Sonja hier en we hebben samen gelunched. Was gezellig en goed gesprek gehad. Wees zuinig op haar t is ‘ n ” gouweke” .
  We hebben de route ook bekeken die je moet rijden naar dochter Marieke, wel ver maar mooi waarschijnlijk, veel bos en bergen . Kans op ontmoeting met beren ! Je weet wat je moet doen , he. Heel eenvoudig : de beer bang maken !
  Dat is een officieel advies in een Amerikaans park! Vreemde jonges,die Amerikanen.
  Veel succes verder,
  Groetjes, Paul&Anne

 2. Hallo daar nog in Denenmarken ,wordt wel weer eens tijd dat het weer wat beter gaat worden,hier was het vandaag ook al niet veel goeds harde wind ,en flinke hoos,en stort buien ,niet echt fijn voor de mensen die weer eens een vrijen dag hadden voor Bevrijdingsdag ,word er van alles georganiseerd en dan valt het in het in het water zonde gewoon weg ,maar wat doe je er aan niets toch .
  Voor morgen heel veel plezier dan maar weer ,hou je taai gr Harrie,Marlies.

 3. dinystraat zegt:

  Mooi

 4. dinystraat zegt:

  Goede trip in noorwegen dokter huiben.
  Wat een leuke verhalen steeds weer.
  Vandaag waren de denen dus niet op zijn zomers gekleed, hier is het meegevallen alleen veel wind
  Groeten uit mechelen

 5. augenbroe agnes zegt:

  ha Harry
  groetjes uit Noorbeek wat een heerlijke vooruit zichten
  het vrouwtje komt is geweldig genieten jullie ervan
  Zaterdag 2 Mei was Frederique Kallen in Noorbeek
  heeft verteld over de straatkinderen in Peru ze doet
  geweldig goed werk Ik vind het fantastisch dat u ook loopt
  voor zo’n goed doel ik bewonder u en hoop
  dat het streven gehaald word veel rust en wandel genot
  groet Agnes

 6. Ziezo, je begint zo’n beetje aan de laatste – weliswaar heeeeeeeeeeeele lange etappe: Noorwegen.
  “So far, so good, n’est ce pas” om het maar eens in het buitenlands te zeggen.
  Grt hermanos minor

 7. Harrie Huijben zegt:

  Hoi Anne en Paul, dank voor het opvangen van mijn tijdelijke weduwe. Die beren schrikken sowieso, als ze mij zien in mijn kapotte broek.vgr.

 8. Harrie Huijben zegt:

  Gisteren mooi, nu weer regen voorspeld voor de rest v d week. Maakt kein flaus aus, wah. Gr.

 9. Harrie Huijben zegt:

  Dank voor de goede wensen. Gr

 10. Harrie Huijben zegt:

  V’r loate die Nore ’s e puupke ruke. Gr.

Geef uw mening

*