Dinsdag 14 april 2015 Rendsburg 24 km + enkele extra

Laatste ochtendmaal

Laatste ochtendmaal

Ontbijt. Lee's aureooltje is afgezakt

Ontbijt. Lee’s aureooltje is afgezakt

Fietspad over de Ochsenweg ten noorden v Hamburg

Fietspad over de Ochsenweg ten noorden v Hamburg

Tosca met haar reeënpoot

Tosca met haar reeënpoot

Onderweg nogal wat grappige houtconstructies

Onderweg nogal wat grappige houtconstructies

image

Bosanemonen en speenkruid, echte lentebodes

Bosanemonen en speenkruid, echte lentebodes

In Rensburg met het veer over het Nord-Ostzeekanaal

In Rensburg met het veer over het Nord-Ostzeekanaal

Ook in het fraaie Rensburg staan in het centrum nog veel historische panden

Ook in het fraaie Rensburg staan in het centrum nog veel historische panden

Wekker om 7 u. Christelijke tijd voor een semi – pensionado. Helaas meldde Tosca in de verwarmingskelder (met raam wagenwijd open, dus zó warm nou ook weer niet) zich al een half uur eerder. Dus schoot ik maar snel in de kleren, in de veronderstelling dat Tosca haar blaas en darm moest ledigen. Dat gebeurde dus, buiten. Daarna nog maar eventjes uit”slapen” tot hun wekker afliep. Spullen pakken, hond uitlaten, voeren, ontbijten, L en N op trein zetten om 9.15 u. en om 9.20 u. naar de touristinformation. Kijken of die me een goedkoop overnachtingsadres aan de hand kunnen doen, 30 km. verder noordwaarts. Dat was dus niet het geval. Al die VVV’s weten alleen over hun eigen, zeer bescheiden rayon. Och, macht kein Flaus aus. In Rendsburg is vast een jeugdherberg en daar kun je altijd terecht, en anders wel een camping met een overnachtingshut. Of de tent, want voor woensdag is warm weer voorspeld. Dus gewoon wegwezen, op de bonnefooi. Er stond een gure, harde wind, maar meestal had ik die in de rug. Dat is een van de voordelen als je mijn route loopt van zuid naar noord: wind, regen en zon van achter. We liepen over heel rustige binnenweggetjes, fietspaden en in houtwallen. Zie foto’s. Veel reeën op de akkers. Tosca kon meestal los en deed zich o.a. te goed aan een in het veld opgescharrelde reeënpoot. Onderweg heeft ze daar een aanzienlijk stuk van opgeknaagd. Zij krijgt door het jaar waar anderen op moeten wachten tot Kerstmis.
Omdat de route goed vordert, de trajecten niet moeilijk zijn te belopen en redelijk makkelijk zijn te vinden, heb ik heel wat afgeneuried en gefloten. Van de oude blaren heb ik vandaag voor het eerst in het geheel geen last gehad. Aan het gewicht van de rugzak ben ik onderhand gewend en de hengsels voel ik nauwelijks meer op mijn schouder. Dus, dolle pret.
In Rendsburg heb ik een paar km. afgesjouwd, voor ik tussen de wateren door en ook nog met een veer, tenslotte het centrum bereikte. Nein, keine Jugendherberge hier. En ook geen camping. O.k. Dan het goedkoopste wat er wèl is. Bike und Zimmer “Frau Antje” in de Preussenstrasse werd besproken. Op de deur stond dat je moest opbellen, want op de bel zou niet worden gereageerd. Frau Antje aan de tel. klonk als een kenau en zei, dat ze het eerstvolgende uur niet thuis was. Ja, maar de VVV heeft toch 45 min. geleden afgesproken, dat ik er na 3 kwartier zou zijn. Gelukkig kwam al spoedig Herr Antje en de zaken werden geregeld. Tosca moet op de kamer, want de Antje’s hebben zelf een blafhond buiten. No problem. Bij de Turk voor 6 E döner kebab gegeten, inkopen gedaan, douche, blog, jeugdherberg voor morgen in Schleswich besproken. Alleen mag daar geen hond binnen. Eens kijken hoe we dat morgen weer fixen.
Mijn jarige zus gebeld, die met de familie lekker buiten zaten te eten, terwijl het hier in het noorden maar unheimisch kil is.
Vrijdag kom ik waarschijnlijk aan de Deense grens en 3 weken later, rond 6-7 mei, verwacht ik met het veer aan te meren in Oslo. Cool man!

Reacties

 1. Whoo Harrie daar viel me warempel mijn mond spontaan open ,toen ik las dat je waarschijnlijk als alles mee zit aan de Deense grens bent ,je lijkt spiedi consales wel wat een tempo petje op.
  En het fluiten op je route zal zeker aangenaam klinken hoop ook voor je dat er spoedig weer wat meelopers of fietsers zich melden is toch gezelliger maar alla je hebt nog altijd je hondje,iPaid en gsm .
  Ik wens je in elk geval voor morgen een stralende dag toe ,word mini rokjes dag pardon bermuda :).
  Hou je taai gr Harrie,Marlies.

 2. Dag Harrie,
  Wat geweldig fijn dat de reis zo voorspoedig gaat! Uiteraard heb ik de afgelopen tijd uw wel en wee gevolgd. Imponerend hoor, al die ontberingen. Mist u Leon ook of was het toch te lastig, wandelen met het paard? Het is wel een hele verantwoordelijkheid, altijd maar weer onderdak en stalling zien te vinden, Ik kan me voorstellen dat het nu meer ontspannen is. Top dat de Deense grens al zo dichtbij is. Veel succes, het blog is leuk om te lezen, houdt moed en voorwaarts maar weer!!\
  Groet uit Friesland (ook noordelijk.. vergeleken bij Limburg!), Jet

 3. Marietje zegt:

  Van bratwurst naar knäckebröd! Goed bezig. X Marie

 4. Gerda Suilen zegt:

  Goedemorgen Harrie,
  Heerlijk om de ochtend te beginnen met jouw reisverhaal. Dat schiet al lekker op…bijna aan de Deense grens! En Tosca heeft het ook naar haar zin zo te zien! Hoeveel uur wandel je ongeveer per dag???
  Gr. Gerda

 5. Harrie Huijben zegt:

  Hallo Jet, met Leon had mijn reis meer aandacht, maar het was zó ontzettend moeilijk te reizen met paard, dat ik nu een heel stuk ontspannener loop. Ik mis hem dus niet echt. Gelukkig staat hij bij mijn woonhuis in de buurt, dus is het contact niet helemaal verbroken. Het was wel een erg lief dier. Ook vind ik nu probleemloos onderdak, schiet ik meer op, ben ik ontspannen op de weg en in het verkeer, dus ik ben blij met mijn beslissing hem thuis te laten. We hebben toch samen 3200 km. Te voet afgelegd, merendeels in de koude winter. Gr., Harrie

 6. Harrie Huijben zegt:

  Hoi Marlies, of die minirokjes zich ook presenteren out in the bush waar ik loop, betwijfel ik, maar ik zal er op letten. Gr.

 7. Harrie Huijben zegt:

  En smörrebröt? Ik weet niet wat dat is, maar wrsch. Deens. Gr

Geef uw mening

*