Test

Vandaag te rade gegaan bij Jo van Houtem, sinds tientallen jaren manegehouder. Hij stelt voor om 6 w. aan te zien of de yhoefbevangenheid geneest, daarna eens te beginnen met Luka te berijden (hij is nog nooit bereden) en dan merk ik gauw genoeg hoe het gaat. Dan kunnen we ook eens een paar keer door water rijden, nl. de Gulp in Slenaken. Gaat het allemaal niet, dan een andere pony zoeken. Bij Carolien geweest, dierenarts. Zij zegt dat de afwijking van de hoefbevangenheid nooit meer over gaat, maar dat het best mogelijk is dat de pony er na een poos weinig of geen pijn meer van heeft. Al kan de pijn bij zware belasting of overmatige voeding altijd weer terugkomen. Advies om röntgenfoto’s te laten maken in Someren, om de ernst vast te stellen. Eventueel een andere pony aanschaffen en Luka een jaar ergens onderbrengen. Na een jaar kan ik Luka nog altijd gebruiken voor de fok. Tja, dan doen we dat maar zo: afwachten dus en bekijken over 6 w. hoe het is. En intussen een rongenfoto laten maken in Someren. Ook zei Carolien, dat ze het afraadde om met een hengst op weg te gaan. Dat is vragen om problemen. En Joep, mijn hond, is ook al niet de gemakkelijkste. Nou ja, ik kan bij het zoeken naar een eventueel nieuwe pony altijd nog kiezen voor een ruin, die alles al kan, en die ook al watervrij is. Maar een beetje uitdaging is ook wel spannend.

Wel weer vandaag een paar km. gewandeld met Luka, waarbij hij redelijk normaal liep en ook wel voorwaarts was, tenminste zo lang hij op zachte bodem liep. Geeft weer beetje hoop. Ik vind hem te mooi en te aardig om weg te doen. en heb er ook al te veel tijd en moeite in geinvesteerd.

Intussen schiet het onderhoud aan de site ook niet op. Ik wil dat klaar hebben voor de vakanties beginnen, voor de sitemaker over 1 week al. Zonder site kan ik me nergens profileren en ik heb er al veel voor betaald. Dus wat mij betreft, afwerken die zaak! Ook de visitekaartjes moeten naar de drukker voor de vakantie. Morgen maar weer eens bellen ervoor.

 

Geef uw mening

*