7 juni 2014. Paard loopt lam

1 w. geleden liep en stond het paard al dagen lang lam en wankel. De veearts dacht aan hoefbevangenheid. Nou, dan kan ik mijn reis wel schudden. Een nieuw paardje voor okt. zoeken, is wel erg gehaast en daar hecht ik zo snel niet aan. Luka ken ik nu van jongs af. Hij is hengst, was wel hopeloos bijterig, springt achter op mijn rug en wilde de baas spelen. En samen met hond Joep gaat het nog altijd niet echt goed, maar ik wil toch met hem doorgaan en niet met een ander paard. Hij is voorwaarts, lijkt weinig voer nodig te hebben en leek keiharde hoeven te hebben.  Bovendien als ik een paard er bij koop, staat tijdens mijn afwezigheid een van de twee hier te verpieteren. Nu, 1 w. later, nadat ik hem op rantsoen heb gezet, gaat het al veel beter. Misschien was hij wel niet of maar een beetje hoefbevangen en kwam het wankel staan door koorts. Hij had nl. zijn voorhuid fors gezwollen, waarschijnlijk van de steekvliegen, en hij had een wond in zijn li vooroksel met veel opgezwollen klieren er omheen. Dat is nu allemaal al veel beter. Ik ben al weer 1-2 uur per dag met hem aan het lopen. Krijg hem nog niet door water. Heb iemand nodig die met een paard meegaat om op die manier mijn hengst te stimuleren. Jo v. Houtem van de manege eens vragen. Of iemand die dreigt achter het paard. Dagelijks ben ik nu aan oefenen met het beheren van de site. Ik vind het een crime, maar beetje bij beetje krijg ik het wel onder de knie.

One week ago my horse was lame and didn’t want to stand. De vet thought of laminitis. If that is right then I’d better forget about my trip. And looking for another horse doesn’t appeal to me, ‘cause I’m attached to Luka. Though a little difficult to train, he very much improved his behaviour as a stallion. Only his fear fot water he must lose. I’m training that the next few weeks. May be he had a litlle laminitis, but he also had a wound in his armpit and his preputium was much swollen, probably because of flies. I gave him another meadow, without grass and a better barn. Moreover I startend walking with him about 2 hours a day. Now, 1 w. later, he is much much better. So I have good hopes he’ll be O.K.

In the meantime I am working at this site and with my I-pad. That still causes much trouble, but I assume I’ll get over that too.

Not much time is left over to study Spanish, but I keep trying.  A day has only 24 hours, also for me. Una dia tiene no mas que 24 oras. Ola, deladio!

Le cheval etait malade, mais je crois il va guerir. Maintenant je fais 2 heurs par jours excercise avec lui et avec le chien. Le cheval a peur de l ‘au. C’est tres difficile. je lui donne 1 semaine pour l’abituer.

En meme temps j’etudie l’ordinateur et l’entretien de mon site and de l’Ipad. Je n’aime pas ce travail, mais je commence a me debrouiller. (je ne sais pas ou sont les accents, allors j’ecris tout sans accents!)

Reacties

 1. Beste Harrie,

  Met veel interesse heb ik je site bekeken!
  Ik weet nog in een van de laatste hometeams dat je dit vertelde, en nu ben je er echt mee bezig!
  Wat een knapperd is die Luka! Een Konikspaard, echt heel mooi!
  Heb jullie al eens van een afstand door het bos zien lopen, waar ik toen reed met mijn IJslander.

  Ik blijf jullie volgen en hopelijk komt het allemaal goed en kunnen jullie aan de lange reis beginnen.

  Succes!!

  Hartelijke groeten,

  Virginie Kosumi
  (maatschappelijk werker Trajekt)

 2. Harrie Huijben zegt:

  Hoi Virgenie, leuk dat je reageert. Tja, ik hoop dat wat wordt met zo’n hoefbevangen paard. Ben nu een trail a h lopen in Canada met mijn vrouw, mijn zoon, en zijn Canadese vrouw en familie. Nou, dat zou met een paard niet te doen zijn. We zien wel! Iedereen is trouwens welkom om een stukje mee te lopen. Gr., Harrie.

 3. Harrie Huijben zegt:

  Hoi Virginie, Intussen 2 mnd later schrijf ik nu pas een reactie, omdat ik tot vandaag niet wist hoe dat moest. Intussen is mijn Konik vervangen door een mooie ijslander. Perfect dier. Misschien rijden we in de toekomst nog wel eens samen op onze ijslanders. Houd contact. Gr.

Geef uw mening

*