5 oktober 2014. Geestelijke steun

imageZondag, rustdag. Van pater/rector Reijnders een geestelijk steun gekregen in de vorm van een gebed. Later zal ik het overtypen in mijn blog. Met deze voorspraak bij de Voorzienigheid, of misschien liever bij Maria, moet de kans van slagen toch wel toenemen. Maria was wel mijn favoriet, en misschien Maria Magdalena nog wel meer. Voor de jongeren: zoek de positie van die laatste maar eens uit en houdt er een voordracht over tijdens de, wat wij vroeger godsdienstles noemden. Nu heet dat geestelijke oriëntatie of wereldorientatie of geestelijke stromingen of zoiets.
Behalve voor de zoveelste keer weer alles uit- en inpakken, heb ik vandaag weer het paard geoefend om de benen aan elkaar gebonden te hebben. Zie foto gisteren. Zo is hij wel een gemakkelijkere prooi voor de Estremadura wolven. Maar ja, ik ben er ook nog. Had ik al gezegd, dat ik hemdenknoopjes met HH er op wil dragen. Als ik dan spoorloos verdwijn, vinden ze misschien die knoopjes terug in wolvenexcrementen (mooi hè). Als ik erg hongerig ben, vinden ze misschien grijze haren in mijn cas cas. Brrrr. Pas maar op wolfies in de Estremadura, hier waakt niet de hond, maar ik. Op de foto boven dan eindelijk een impressie van de zeil paardenzakken, gemaakt door. …. Ja, ja, intussen ook bekend buiten de regio, tenten-Eddie. Als het regent doe ik daar de rugzakken in. Eddie heeft het mooi oprolbaar gemaakt. Uwe en Cristina hebben op de schuurplekken van het paardenharnas gladde stukken leer gezet. Ook prima vakwerk. En, ze hadden lekkere, gezellige thee. Ja, we moeten het nuttige met het aangename verenigen.

Reacties

 1. Hoi Harrie,
  Heb ik het goed gezien heeft Leon hoefschoenen?
  Waarom is dit?
  Hartelijke groet Ans.

 2. Harrie Huijben zegt:

  Aan de voorbenen heeft Leon ijzers, waarvan er een los zit. Deze week komt de hoefsmid. De hoefschoenen heb ik op proef eens geprobeerd toen ik expres over heel stenige weggetjes ging lopen. Ook om te zien of hij er makkelijk op liep, hetgeen het geval was en of ze wel goed pasten, hetgeen ook in orde was. Dus gewoon om te proberen. Normaal loopt hij zonder hoefschoenen. Gr.

 3. Ha Nonk Harrie,

  Ook vanuit Breda worden de voorbereidingen voor uw grote trip op de voet gevolgd. Jammer dat het plukken gisteren niet doorging. Ik had u graag in persoon een Bon Voyage gewenst. Ik ben benieuwd naar uw belevenissen!

  Met vriendelijke groet,
  Nathalie

 4. Harrie Huijben zegt:

  Hoi Nathalie, ja, t gaat drop aan nu. Over 1 w met je pa en oom naar Tarifa, het surfmekka v Europa. Misschien wil de pony een surfles! Kunnen we lachen. Of je vader. Kunnen we ook lachen, ha, ha. Zorg dat het recht ook in de regio Breda zegenviert. Dan kunnen we eens op bezoek komen. Areverderci.

 5. Agnes Augenbroe zegt:

  Ik wilde. U een fijne reis toewensen
  Wees voorzichtig en blijf op de paadjes
  Ik zal u blijven volgen
  Heel veel succes
  Agnes

 6. Beste Harrie,
  Ik las net in Mensport dat men tegen drukkingen na het wassen de paarden moet na sponzen met een handvol opgelost zout in een emmer. Dat maakt de huid harder.
  Hartelijke groet Ans.

 7. Harrie Huijben zegt:

  Bedankt voor de goede wensen. Misschien probeer ik toch wel eens een zijpaadje. De daar eventueel bijbehorende straf moet ik dan maar accepteren. Gr

 8. Harrie Huijben zegt:

  Zoolang ik op het strand loop zal dat zout geen probleem zijn. daarna moet ik maar improviseren. Daar ben ik wel goed in. Maar die drukplekken zijn wel een zorg. Ik dacht ook al aan gelpads, maar waar krijg je die weer? tenminsten ik kleine maat. Anders maar een onderhemd van mij er onder. Dan loop ik wel zonder. Men moet wat overhebben voor zijn paard. Arabieren zeiden al: er gaat niets boven een goed paard en een goede vrouw. Ik weet niet in welke volgorde. Gr

Geef uw mening

*