30 augustus 2014. Radio Valkenburg. Tevreden over nieuw paard Leon

Vanochtend samen met middelbaar scholiere Maren Klein naar radio Valkenburg gegaan voor een opname die life werd uitgezonden. Maren is met een groep scholieren naar Peru geweest, o.a. naar Mama Alice. Zij bracht daar verslag van uit. Tegelijk werd ik geinterviewd over mijn reisonderneming. Of het veel aandacht oplevert? Maar alles is meegenomen voor Mama Alice. Ik vermeldde dat iedereen Mama Alice kan sponsoren door 1 cent per gelopen km te sponsoren. Ook dat men advertenties op mijn site kan plaatsen tegen betaling. De baten zijn dan voor Mama Alice.

Vandaag weer om 15.15 u. beginnen te wandelen en er voor het avondeten van 8 uur weer een dikke 20 km. uitgeperst, terwijl ik ondertussen ook nog de schapen heb verzorgd, de wijngaard geinspecteerd. Voornamelijk om het nieuwe paardje Leon te testen. Dat dier is een succes: loopt snel, schrikt van niets, gaat door riviertjes, springt over omgevallen bomen, gaat probleemloos over bruggetjes, verdraagt de hond goed, passeert zonder kapsones een ander paard, hartstikke verkeersmak, blijft vastgebonden aan een paal staan. Dat laatste is heel belangrijk voor als de baas op een terras, of binnen, wat bikken wil. Dadelijk wordt het nog saai met zo’n pony die alles kan!
De nieuwe hond die ik op het oog heb zal daar wel verandering in brengen. De huidige mup, Joep, is al lastig: loopt pal voor je voeten, of voor die van het paard, trekt naar links, terwijl het paard naar rechts trekt, gaat aan de verkeerde kant langs een paal; loopt om het paard, zodat hond Joep verstrikt raakt in de benen van paard Leo(pold). Gelukkig blijft Leo, we gaan hem (het) Leon noemen, ijskoud daaronder. Van de vorige pony, Luka, had ik al body builders schouders ontwikkeld. Berg af moet ik hem tegenhouden, 300 a 400 kg, berg moet ik door hem omhoog trekken. Die nieuwe hond, als het doorgaat, Tosca, is nog veel onrustiger. Maar tijdens mijn reis zal ik haar wel elke dag zo afpeigeren, dat ze vanzelf wel rustiger wordt. Vanavond weer 3 dubbele chinees gegeten. Die pelgrimsherbergen worden blut als ik geweest ben. Wel is een prettige ervaring, dat als ik pas ’s middags vertrek, ik toch nog die 20 km af krijg. Dan haal ik toch ook hopelijk zonder al te veel problemen de 25 km gemiddeld? Als ik dadelijk te vroeg op de Noordkaap ben, kan ik nog wat andere leuke dingen doen voor mijn sabattical year om is. Nieuwe kansen!

Nog 6 w. en het feest gaat beginnen.

Geef uw mening

*