29 augustus 2014. Weer paard, hond, radio-uitzending

Paard gaat goed. Alleen heb ik hem even moeten laten zien wie hier de baas is. Verrekte het om over een bruggetje te gaan. Stijgeren enz. Wilde ook al niet de stal in en nog wat van die smoesjes. Sonja heeft op de wc een spreek hangen: I am the mum, that’s why! Ik dacht dat zal ik dat paard ook maar eens verdutsen. En of hij over die brug ging en terug en nog eens heen en weer terug. Zo doen we dat.

Na nog een paar angsthazen van honden bewonderd te hebben, vandaag een mogelijke kandidate gezien: teef Tonka. Die kroop niet in elkaar als de baas haar terecht wees, maakte goed oogcontact, kroop direct tegen me aan. Zo’n gezel wil ik wel (rijmt). Eventueel mag ze na een jaar weer terug gebracht worden bij de eigenaar, als het niet zou samengaan met mijn huidige Joep, een dominante reu. Wel is Tonca een erg springerig dier. Wordt weer wilde boel, als ik in de tent mijn potje moet koken, terwijl het buiten gezellig giet. Weet je, als ik ’s avonds ergens aanbel voor onderdak en ik sta daar met zo’n halve leeuw voor de deur, ben ik bang dat de vrouw des huizes de deur dicht gooit. Maar als ik een angstkeutel van een hond heb, die in een stal moet slapen en de halve nacht ligt te janken, kom ik ook niet aan mijn slaap toe. En met een Chihuahua lok ik weer de boeven aan. Een oude hond kan de tocht niet aan, een jonge maakt alleen maar de boel wild, een jachthond gaat de kl…(itse) op en een reu vliegt weer andere honden in de haren. Laat zo’n beest toch thuis. Ja, weet ik ook wel.

Vandaag gesproken met Santiagolopers. Die liepen soms 40 km per dag terwijl ze al 60 + waren. Er waren zelfs 80-ers die 25 km per dag liepen. Dat geeft hoop. Maar een paard, dat wordt veel omlopen en vragen om problemen. Toen ik 10-er was, was er een liedje : double trouble is my name. Ging waarschijnlijk over mij! Maar ja, als ik in plaats van 25 km het ook aankan om 40 km te lopen, kan ik me ook omwegen vanwege het paard veroorloven zonder mijn schema geweld aan te doen. Heb je gedacht aan regenkleding? Natuurlijk. Schoenen, die ’s nachts niet drogen in de tent. Capes, die van buiten nat worden van de regen, van binnen nat van de condens. Leuk, leuk. Gezellig met een paardje en een hondje wandelen, vrij en ongebonden, wat heerlijk moet dat zijn!!!

Morgen radio-opname over Mama Alice en ook morgen de hond die ik op het oog heb, te huur vragen. Volgende week alle elektronica en Mama Alice aandacht geven. En maar lopen blijven. Keep on going, Billy.

Geef uw mening

*