3 september 2014. Silo maken, jonge bokjes opgehaald, GPS-les

Paar dagen geleden is gemaaid. Vandaag wordt silo geperst voor de wintervoeding van de Schotse Hooglanders en de bison. Daarvoor heb ik ook al hulp gezocht voor tijdens mijn afwezigheid. De schapenbokjes zijn opgehaald: 20 stuks. Natuurlijk veel te weinig voor betaald gekregen, zoals gewoonlijk. Nu nog het vervoer regelen van de overgebleven ooien naar Zeeland. Dat is een hoop administratie: ieder dier heeft een oornummer met 10 cijfer, wat moet worden doorgegeven aan het stamboek, ook aan I&R (overheid), vervolgens transportbewijzen invullen in 3-voud van al die dieren met hun 10-cijferig nummer. Word je gek van, tenminste ik. Volgende week rammenkeuring, want ongekeurde rammen worden niet opgenomen in het mergellanderstamboek. Daar weer gegevens voor opsturen. Als je een makkelijke hobby wilt, lees dan een boek of kijk film.

Vanmiddag even overleg gehad over de eventueel te maken film van de tocht. Men wil niet een constant beeld van een wandelend trio. Te saai. Er moet een lijn in zitten. Dan maar eens denken wat voor lijn. Vanavond krijg ik gps-instructie van Rob. Ik hoop dat ik er wijzer van word.

Morgen gesprek over sponsoring van Mama Alice. Tussendoor gaatjes zoeken om te oefenen met lopen met paard en hond. Want de sociale activiteiten gaan ook gewoon door. Het lijkt een beetje op alles loslaten, waarbij ik dan wel eerst alles verzorgd wil hebben. Gelukkig is mijn noodzaak geen levenszaak. Voor sommigen ligt loslaten op een serieuzer vlak.

Reacties

 1. Paul Koene zegt:

  Fijn dat het je toch gelukt is een nieuwe hond te vinden. Nu moet het gaan lukken.
  De Via de la Plata is prachtig. Je zult daar regelmatig door de dehesa’s lopen tussen de Pata Negra varkens, waarvan de lekkerste ham gemaakt wordt. Hou dus je hond in de gaten. In die zeer uitgestrekte dehesa’s lopen ook koeien en….. stieren. Als wandelaar heb je daar geen last van. Hier in Nederland zijn de koeien wild op honden, dat kan ook zo maar het geval zijn in Spanje. Spannende dingen dus om te beleven.
  Omdat jij niet de enige pelgrim bent die met een paard of hond loopt zul je wel op veel plekken onderdak vinden voor jullie 3.
  Wanneer je bij Roncevalles de Napoleonroute neemt naar St. Jean Pied de Port, zul je op het hoogste punt van die weg ook wilde paarden tegenkomen, die daar vrij grazen.Bij mist is het wel een gevaarlijke route om te lopen. Er zijn al regelmatig pelgrims verongelukt, doordat ze als gevolg van de dichte mist, van de weg zijn geraakt en in een afgrond gestort. Dus dat is een kritisch punt op de route.
  Ook in Frankrijk zul je meerdere plekken tegenkomen, waar je kunt overnachten met hond en paard.

  Heel veel succes.
  Ultreia.

 2. Harrie Huijben zegt:

  Hoi Paul, Bedankt voor je tips en voor de geruststelling dat ik af en toe een onderdak zal weten te vinden met paard en hond. Een kat heeft 7 levens. Gezien mijn rijstijl verwacht ik er meer te hebben. Dus die mist zal ik wel overleven. In Biscaje schijn je de Bergen vaak niet te zien van de regen en als je ze wel ziet, dan weet je dat het gaat regenen. Prettig vooruitzicht. Gr.

Geef uw mening

*