2 september 2014. Hectiek lijkt te minderen. Schapen selecteren

Vandaag stond in het teken van de schapen. Ook dat hoort bij de voorbereiding. Volwassen ooien scheiden van de lammeren. Volwassen ooien selecteren in wat weg gaat en wat ik aanhoud,. Lammeren scheiden in girmkes (ooitjes) en bokjes. Welke ooitjes houd ik aan? Die moeten eerst worden gekeurd. Welke bokjes gaan naar de keuring?  De rest van de bokjes en ooitjes gaan weg voor de verkoop. Elk van de 60 dieren moet in de hand worden genomen, de oornummers gecontroleerd. Voor elke groep wordt een aparte “vang” gemaakt. Dat is een hopeloos gesleep met hekken. Die aan de dunne zijn krijgen de “vot”(kont) geschoren. daarvoor mnoet weer een agregaat worden aangesleept. Tot overmaat van ramp moest vriend Hans, die mij zou helpen, naar Kerkrade, want daar was ingebroken in het huis van een tante, waar zij altijd hulp bieden. Wat nog overblijft aan schapen moet vervoerd worden naar een herderin in Zeeland, die een jaar op mijn kudde wil passen. Dat hoort ook allemaal bij de voorbereiding.

Donderdag wordt met een paar man samen gewerkt aan het Mama Alice promoten. Bijeenkomst met een PR-man en een betrokkene in Epen. Ik probeer deze week contact te krijgen met A in Maastricht. Ik schrijf dit voor het geval Mama Alice deze blog leest. Wordt dus aan gewerkt.

Vandaag geen tijd gehad om nieuw paardje Leon te trainen. Dat moet dan morgen maar. Anders wordt die te dik. Gaat die dadelijk ook nog met zijn heupen wiegen, net zoals Tosca, de kandidaat-hond.

Intussen veel reacties op de publicatie in de krant gekregen, voornamelijl van vrienden en bekenden. Daarover later. Moet nu weg naar vrouw en kleinkinderen, die wachten tot ik met het eten kom!

Geef uw mening

*