2 Januari 2015

Zodra het gemeentehuis open ging stond ik daar. De burgervader kwam al ras binnen. Eerst moest hij een hele reeks medewerkster punen (kussen) voor het nieuwe jaar. Direct daarna werd ik door de politieagent binnengeleid in het kantoor van de burgervader.
Toen de burgemeester ’s avonds langs het parkje naar huis was gereden, had hij mijn paard zien staan en opdracht gegeven om Leon naar een manege te brengen een kilometer op 5 verderop. Nu lag die manege gelukkig net op mijn route, dus dat zou niet zo veel tijd gaan schelen tijd qua omlopen.
De agent die bij me was vroeg aan de bourgemaitre of hij, agent, mij naar de manege mocht rijden. Bien sur!.
Alle bagage werd in de politieauto geladen. Onderweg naar de verblijfsplaats van Leon vertelde de agent dat hij ook had paardgereden bij de vrouwelijke manegehoudster. Hij verheugde zich er op haar weer te zien. Waarschijnlijk verkneukelde hij zich al bij de gedachte aan de zalignieuwjaarwensen die hij haar haar zou opdrukken.
Des te groter was zijn teleurstelling toen de diva niet thuis bleek te zijn. In ieder geval waren Tosca en ik weer met Leon herenigd en kon de reis weer voortgang vinden.

Geef uw mening

*