18 juni 2014 paardenkliniek Someren

Vandaag naar de paardenkliniek in Someren geweest. Veearts Kim de Graaf liet rontgenfoto’s maken van de hoeven voor. Rechts bleek meer hoefbevangen dan links. Ook rechts een dunnere zool. Zij adviseerde hoefijzers en liefst daarbij nog hoefschoenen. En een trans Europatrip leek haar verre van geschikt met dit hoefprobleem. Intussen loopt , draaft, gallopeert Luka weer naar hartelust , tenminste op zachte ondergrond. Op trottoir en straat gaat ook goed. Alleen ongelijke, harde grond vindt hij onprettig. Tja, een nieuw paard voor okt. Niemand doet een goed paard weg. Of andere paarden ooit hoefbevangen zijn geweest, kun je niet weten. Een konik houd je nog in leven met bijna niks, maar een beter paard moet ook betere behandeling krijgen onderweg en dan kan ik niet bieden. Dus de vraag is of een nieuw “goed” paard minder problemen geeft dan mijn hoefbevangen konik.

Vraag is wat ik moet doen. In okt. wil ik al vertrekken.

Ik denk maar dat ik hem over een week of 4-5 flink ga belasten en dan zie ik wel of hij dat aankan of niet. Eerst laat ik hem voor beslaan en intussen bestel ik hoefschoenen voor als we over stenig terrein gaan. Ook begin ik hem dan te berijden. Gaat het allemaal niet, dan moet ik op het laatste moment toch maar uitkijken naar een fjord, haflinger, ijslander of iets dergelijks. Balen! Maar wat moet ik dan doen met konik Luka als ik een jaar weg ben met een ander paard? Mogelijk wordt hij thuis wel weer opnieuw hoefbevangen. En wie zorgt voor hem als ik weg ben? Een hengst breng je niet makkelijk ergens onder. Ik doe hem niet graag weg, want het zou leuk zijn om nog eens met hem te fokken. Of hem te bewaren voor af en toe eens een ritje door het bos. Nou, we hebben nog een paar maanden om er over te denken.

Geef uw mening

*