17 augustus 2014. Denken over nieuw paard en nieuwe hond

Gisteren geen 25, maar 17 km gewandeld. Joep zijn hondenschoenen vielen om de paar km uit. Elke keer als hij aanzet, bv. om achter een konijn te sprinten, vliegen die dingen al door de lucht. Dus deed ik ze na een aantal km maar uit. Zo raak je ze ook kwijt en ze zijn best duur. Vandaag maar weer opnieuw lopen met Joep, zonder schoentjes en kijken of hij dan morgen weer meer hinkt dan gewoonlijk..

Gisteren en vanochtend een hoop advertenties bekeken over pony’s en paarden. Dat kost een hoop tijd en straks naar die dieren gaan kijken kost nog veel meer tijd. En dan moet je ze ook nog uitproberen, een band met ze krijgen. Ik begin me af te vragen of ik wel vertrekken kan in okt. Misschien moet ik het uitstellen tot juni of tot volgend jaar okt.????? Dat wil ik helemaal niet, want de planning met werk, gezinsleven, publiciteit etc. is in volle gang. Als ik in juni vertrek, moet ik vertrekken vanaf de Noordkaap, want in Z-Europa is het dan te warm. Maar lopen van N naar Z betekent steeds tegen de zon in kijken, als die schijnt, en tegen de wind en regen in lopen. En dat is ook niet alles. Wel vermijd je dan de juli- en augustusmuggen in Lapland. Ik wacht eerst maar eens wat de reacties zijn op de advertenties waarop ik heb gereageerd. En een andere hond? Daar ben ik ook al eens stiekempjes naar aan het zoeken.

Ieder voordeel heb ze nadeel, volgens Kruijf. In geval van een ander paard wil ik geen hengst meer en wil ik een dier dat al wat beleerd is. Heb ik wel alle moeite voor mijn huidige Luka voor niks gedaan, maar ja, van al die paardenomgang tot nog toe word je natuurlijk ook niet dommer. En een andere hond, daar ben je weer jaren aan gebonden, terwijl het leven net wat minder druk werd. Maar Joep is, behalve dat het mijn Juupke is, ook wel een wat lastige hond: herderreu, probeer het maar eens. We hebben ook poezen en schapen. En daar kun je hem niet alleen bij laten. En zo zijn er nog allerlei zaken die opeens gecompliceerd worden, maar daar wijd ik niet over uit, omdat het anders te lang wordt. We zien wat zich presenteert en intussen ogen en oren open houden voor nieuw pony/paard en hond.

Geef uw mening

*