14 oktober 2014. Aankomst Bordeaux

Bruidssuite chateau St. Quentin

Bruidssuite chateau St. Quentin

Jack demonstreert "tepiet" (behang) in bruidssuite

Jack demonstreert “tepiet” (behang) in bruidssuite

14 Oktober vertrokken thuis uit Cottessen om 9 uur volgens planning, uitgezwaaid door 7 man. Nog een extra devotie-kettinkje gekregen. Uit Rome, met alweer Maria. Het kettinkje is zo kort, dat Maria vanuit mijn decollete steeds nieuwsgierig tussen mijn borsthaar heen de wereld ingluurt. Ik voel me nu extra beschermd tegen het boze oog. Na een voorspoedige reis met een rustige hond en een voorbeeldig paard en ook twee voorbeeldige broers, om 9.30 in het pikkedonker gearriveerd in een spookkasteel St Quentin nabij Bordeaux: 1000 km. Het behang, voor zo ver aanwezig, bladdert van de muren. Matras gedeeltelijk niet meer met stof bekleed, lakens onder de vuilgele vlekken en dekens onder de hondenharen. De schuifwanden van de douche waren weg, plukken haar van haar of hem verstopten het afvoerputje enz enz. Niet echt iets voor een dame. Jack en Michiel delen een kamer, ik heb een kamer met 2-persoonsbed, samen met Tosca. Dat is de hond, wel te verstaan. Die sliep op de houten vloer op een vloerkleedje. Omdat ze dat al direct wou verslinden kreeg ze de muilkorf om. Ziet ze er nog gevaarlijker uit. Jack, die de helft van de tijd in Polen woont, trakteerde op Poolse worstjes en wodka met limo. Michiel dacht dat de slordige kasteelvrouwe vroeger waarschijnlijk mooi was geweest. In de loop der jaren had ze zich blijkbaar aangepast aan de staat van het kasteel. Gelukkig maar. Anders hadden we Michiel misschien ook de muilkorf moeten omdoen. Hij heeft namelijk weinig ingeboet op de jonge god die hij was 40 jaar geleden. Lijkt me lastig.

Reacties

 1. Hallo Harrie

  Leuk om al iets te vernemen van jou/ jullie, zo te lezen gaat het allemaal goed..mooi! De ontberingen beginnen al vroeg dat dan weer wel, behang vd. muur is natuurlijk een van de zwaarste die je zult ondergaan. Het zal dus alleen maar makkelijker worden , we denken aan je. Rob en Plien

 2. Jan Kroeze zegt:

  Hoi Harrie,

  In mijn omgeving ben je een held. We lopen in Nijmegen de vierdaagse. Daar heeft iedereen al bewondering voor. Maar meer dan een jaar met een hond en een paard door Europa lopen is bovenmenselijk. Maar ja, er is maar één Harrie Huijben die zoiets mafs bedenkt. Ik hoop dat de hond en het paard het bij jou uithouden en geen heimwee krijgen. Omgekeerd kan ik me dat niet voorstellen. Ik ben benieuwd naar de spannende verhalen die er zeker komen.

  Groet, Jan Kroeze

 3. Marlies,Harrie Kosters zegt:

  Hoi Harrie de spits is er af en al heel wat beleefd,in het spook kasteel ,ja je weet wat ze zeggen met de. Franse slag en zo zie je maar weer .maar jullie hebben met een heerlijk glaasje,en wat voor het in wendingen toch de dag om gekregen .
  Van de flora,en fauna hebben jullie ook genoten zo te lezen ,ben benieuwd hoe het allemaal verder gaat .
  De gr en hou je taai.

 4. Sienna, Miel & Danya zegt:

  Sounds like a lot of drinking & partying and not a lot of walking. Just as we thought!! Great story, keep it coming 🙂

 5. Zo de spits is er af en al heel wat beleefd in het spook kasteel maar daar zijn jullie ook goed door gekomen met een glaasje ,en iets voor het inwendigen .
  Van de flora,en fauna heb je ook al kunnen genieten zo te hebben gelezen ben heel benieuwd hoe alles allemaal gaat lopen ,de gr en hou je taai .

 6. Marlies,Harrie zegt.

  Hoi Harrie,en consorten de spits is er af en al een hele belevenis meegemaakt daar in dat spook kasteel ,ja er word dan ook niet niets voor niets gezegd met de Franse slag ,zo zie je maar weer ,maar het is met een goed glaasje, en iets voor het inwendigen toch goed gekomen .
  Van d flora,en fauna hebben jullie ook al genoten ben benieuwd hoe het allemaal verder gaat .
  De gr ,en hou je(jullie)taai.

 7. Brigitte en Jos zegt:

  Hoi Harrie , het gaat dus eindelijk beginnen! Vanuit Marokko wensen we je heel veel plezier en prettig te lopen kilometers. Met al die heiligen die je inmiddels vergezellen zal het in ieder geval wel veilig zijn.
  Geniet ervan.
  Bri en Jos

 8. Marlies,Harrie. zegt:

  Hoi Harrie,en consorten de spits is er af en al heel wat beleefd daar in dat spook kasteel maar met een heerlijk glaasje en iets voor het inwendigen hebben jullie het toch gezellig gehad.
  En van de flora en fauna hebben jullie ook al genoten ben benieuwd hoe het allemaal verder gaat .
  De gr en hou je taai.

 9. Paul Heijnen zegt:

  Hoi Harrie,
  Je schrijft vermakelijk, dat wordt tzt nog een heel leuk boekwerk.
  Ga zo door.groetjes van Anne en Paul, “oet Vols”.

 10. Harrie Huijben zegt:

  Ja, we blijven lachen, zij wel wat meer dan ik. Gr.

 11. Harrie Huijben zegt:

  Ik hen wel lol in dat schrijven, maar het kost erg veel tijd. Hebben die Spaanse madonna’s pech gehad. De groete a Vols.

Geef uw mening

*