13 september 2014. Te veel aandachtsvelden

Wat een hoop aandachtsvelden. Paardje geregeld, hond gaat goed, looptraining gaat vooruit. Maar dan al die andere zaken. Om er enkele te noemen: druivenoogst binnenkort. Eerst moesten de roestvrijstalen sapcontainers worden leeg gemaakt. Daaruit zijn deze week 1350 flessen gebotteld, gekurkt, ingepakt, opgeslagen.

Dan de aanstaande oogst goed verzorgen: dagelijks  de rijen druiven langslopen, rotte druiven er uit halen, netten ophangen tegen de vogels, wespenvallen ophangen, gras maaien. Heel wat werk. Vaak loop ik erheen van Cottessen naar Wahlwiller met pony Leon en hond Tosca: 8 km heen en 8 terug. Met wat omwegen komen we dan uit op rond de 20 km totaal. Vandaag bokkenkeuring. Paar dagen geleden nieuw paspoort gehaald. Wat is het gevolg van al die verschillende aandachtsvelden? Omdat ik vroeger in gemeente Wittem woonde, ga ik automatisch naar Gulpen-Wittem voor een nieuw paspoort. Na lang wachten eindelijk aan de beurt. Meneer, u woont in Vaals. Och ja, waar ook. Gelukkig kwam ik in Vaals Astrid en haar zoon Mike tegen in het gemeentehuis. Met Mike heb ik nog een slaapkamer gedeeld met het skieen. Dus weer even lekker geOH-d. Mike wilde wel een stukje meelopen. Doen, Mike! Dus, door alle drukte ben ik verstrooid, maar komt toch goed.
Toen schoot me te binnen: je hebt wel alle schapen weggedaan naar Zeeland, maar je zou er 3 bewaren voor onze oudvoorzitter van de schapenvereniging Henk. Verdomd! Ik als een gek overal bellen wie nog 3 schapen voor Henk heeft. Maar Henk hoefde ze al niet meer. Weer verstrooid van mij.
Vanochtend bokkenkeuring. Ik in alle vroegte schapenhouder Paul op de Hilleshagerweg in Mechelen ophalen. Zegt zijn lieftallige echtgenote, nog in pyjama: hij is al weg. Verdorie, we hadden toch afgesproken. Op de bokkenkeuring mis ik Hub C. Die is er altijd met een paar mooie exemplaren. Na 1,5 uur komt Hub opdagen, zonder bokjes. He, Harrie, waar was je? Je zou me komen ophalen. Was ik dus vanochtend bij de verkeerde. Tja, ik heb constant een secretaresse nodig nodig, geloof ik. Te veel aan het hoofd. Alzheimer light?

En dan de gymclub, enige dagen geleden in mijn blog, door mij een oude mannen gymclub genoemd. Dat heb ik geweten. Sjef, 60 j. oud, had net een 24 km. loop gedaan. Sjef liep die in het tempo dat ik als 20-jarige had over de 10 km. Nu komt Sjef van Epen en Epenaren zijn toch nog bijzonderder dan de rest van de wereld. Zoals het dorpje van Asterix en Obelix. Daarom ben ik ook bij de heemkundevereniging van Epen gegaan. Hoe komen ze toch aan die genen? Ook Jeu, een van onze topsporters, is van Ieepe. Dank zij Jeu staat het Limburgs onderwijs hoog aangeschreven in het land. Als jullie vandaag de klas binnen willen, moeten jullie voor de juf eerste een rijmpje opzeggen: Ik ben Marietje en ik zing voor de juffrouw een liedje. Jij mag binnen. Ik ben Jantje en ik geef de juffrouw een handje. Jantje mag ook binnen. Ik ben Klaasje, ik doe voor de juf de bloemen in een vaasje. Mocht ook binnen. En ik ben Jeuke en ik denk dat ik vandaag niet binnen mag. Ieepe alaaf! (alle namen zijn gefingeerd!)

Gisteravond afscheidsetentje (weliswaar maar voor een jaar) van mijn medewerkers, alle tien even mooi. Een had een bloesje aan met 2 zakjes voor op, die veel aandacht trokken. Ik weet niet waarom. Kleding! Ik at mijn bord leeg, de helft van Sonja en een deel van Marietje en nog wat frietjes en zo van elders. Dat lopen vreet calorieen. Toespraak van Merie, bijna-toespraak van Lia en Yvie samen, dankwoordje van mij, heel serieus zoals altijd. Gesprekje over tatoes en waar die al niet worden aangebracht. In de WC was geen water! Lekkere boel. Dus was weer leuke avond. Mag ook wel in deze stress-periode. Wordt tijd dat ik gewoon afnok, want ik krijg het toch niet allemaal op tijd geregeld.

Het paard houd ik heel mager, bang dat hij anders ook hoefbevangen wordt. Maar ja, ga je dan wandelen, dan wil die constant vreten, en dat schiet ookniet op. Dus ik maar rukken aan dat touw. Tosca, de nieuwe hond, heeft er een handje van net voor mijn voeten te lopen. Dat schiet evenmin op. Op een smal paadje loop ik voorop, achter mij komt pony Leon en dan neemt hond Tosca vaak positie net tussen mij en pony Leon in. Loopt Tosca weer dat paard voor de voeten. Dan opeens moet Tosca haar behoefte doen: ruk aan het touw. Komt er net een fiets of auto aan, die vaak als gekken langs je racen, alsof wij stille standbeelden zijn. Dus ik word steeds een beetje geradbraakt van dat getrek naar alle kanten. Mijn schouders voelen al centimeters breder aan sinds ik aan het trainen ben met die monsters. Over stenige ondergrond moet ik paard Leon vooruit trekken. Gaan we bergaf op zachte grond, moet ik het dier terugtrekken. Bodybuilding hoor.

Nu planning voor volgende week: Website aanpassen. Er moet een sponsoractie voor Mama Alice worden opgezet. Ik wil per gelopen km 1 (of meer) ct laten sponsoren. Dat moet duidelijk op de site komen. En ik wil adverteerders de kans geven op de site te worden geplaatst  tegen een vergoeding voor Mama Alice. De sitemaker maar weer eens contacteren. Als die site is aangepast kan er in Epen en Mechelen een flyer worden bezorgd over de sponsoractie van mij voor Mama Alice. Verder weer de gps leren bedienen en eens bellen naar de cineast die mijn tocht wil filmen, over instructie over hoe ik moet filmen met zijn go pro-camera. Intussen ben ik begonnen met pakken en overdag natuurlijk blijven trainen. De voorbereiding loopt dus wel goed, al is het allemaal wel krap. Rome, we kome.

 

Reacties

 1. Harrie, ik ben al wat plukkers want regelen. Is toch voor t 1e weekeinde in okt?
  Zondag komt t beste uit allen moeten enkelen dan bijtijds weer weg (maandag werken).
  Grt M

 2. Waardeloos die automatische spellingcontrole!

 3. Harrie Huijben zegt:

  Je schijnt het uit te kunnen zetten!

 4. Harrie Huijben zegt:

  Ik weet niet of Jack er dan is, maar mij lijkt het 1e w.e. wel goed. We plukken maar 1/4. De rest heb ik voor dit jaar verkocht aan de buurmanwijngaardenier. laten we het op dat 1e w.e. voorlopig maar eens houden. Areverderci Mic

Geef uw mening

*