13 oktober 2014. Vertrek thuis Cottessen

Interessant om te zien hoeveel mensen bij mijn vertrek met blijdschap afscheid komen nemen. Ook even naar leesvriend Jo Pl. geweest, die uit het ziekenhuis is ontslagen omdat ze aan zijn hartfalen niets meer konden doen. Jo, loat ze mer ’s e puupke ruke! Tot over 6 maanden. Laatste filminstructies gekregen van cineast Rudi, die een film van mijn tocht wil maken en mij daarvoor een go-pro filmcamera heeft meegegeven. Tent nog eens op proef opgezet. Blijken 5 gaten in te zitten, daar waar het paard er een paar dagen geleden op heeft gestaan. Kijken hoe ik dat morgen, de laatste dag, weer krijg gefixt. Verder meldden zich nog wat potentiële meelopers en -sters. Welkom. En een bevriend koppel, Paul en Oesj, wil een stuk meelopen in Noors Lapland. Moet ik wel eerst nog daar komen. Nu moet dat zeker lukken, want ik heb een medaille met engelbewaarder er op gekregen, uiteraard, mooi blauw, van mijn schoonzus een Cristoffel met Kindeke Jezus op de arm, een relekwie van de heilige Benedictus uit het jaar 450 ongeveer en voor de niet christelijke delen van de tocht een kleine houten trol (zo spel je dat toch?). Een vriend, die voeger op het seminarie heeft gezeten, wist me te melden, dat de 3 hoofdregels van Benedictus waren: auscultatie, stabilitas loci en conversio morum. Chique hè: luisteren, stevig op je benen staan, zonodig je mening aanpassen. Zo leer ik steeds bij.
Ook heb ik al bericht uit Z-Frankrijk, dat we daar de eerste nacht ergens met paard en hond kunnen overnachten in de buurt van Bordeaux. Zie je, het is toch mogelijk. Ook een teken dat ze mijn Frans begrijpen. Op mijn Spaanse mails om onderdak heb ik geen reakties gekregen. Of die geen goed Spaans verstaan daar? Vandaag hard er aan gewerkt om de verloren 4 kg. gewicht van mijn onwelzijn de laatste weken te compenseren met rijste-, pruimen-en appelvlaai, tuurtsjes (gebak), uitgebreide maaltijden met soms ijs na en natuurlijk durant et post coenam (tijdens en na het eten) resp. eigen wijn en digestives. Zo zal het onderweg ook wel zijn, nietwaar? Mijn haar is gemilimeterd voor het eerst in ongeveer 55 jaar, want mijn leeftijdsgenoten weten, dat wij stammen uit de tijd van HAAAAR. In strijd met mijn maatschappelijke opvattingen ben ik nu een redneck. Cool man!

Geef uw mening

*