12 aug. 2014. Meelopers melden zich

Tussen 18.30 en 22.40 u. weer 19 km gewandeld, waarvan 1/2 uur op de wijngaard gewerkt. Dus een tempo van 5 km/uur. Flinke regenbui gehad. Met goede kleding blijkt dat geen probleem, al is een beetje zon wel wat vrolijker. Geen tape gebruikt, geen blaren. Ik startte met laarzen, afgeprijsde, die ik kado had gekregen. Na 10 min viel een hak er af, na nog eens 10 min de andere hak en zool en nog ff later liep ik alleen op de dunne gummie onderkant. Sonja gebeld, die me andere, ook afgeprijsde, laarzen kwam brengen. Gelukkig hielden die het wel. Dus weer een leer: gebruik fatsoenlijk materiaal. Tegenwoordig wandel ik zonder stok, want Luka heeft nauwelijks meer correctie nodig. Hond en paard gaan steeds beter samen. Water geen groot probleem meer, lijkt het.

Tussen Caceres en Salamanca krijg ik een week lang company. Een, twee, drie personen lopen dan mee. Qui sas, qui sas, qui sas. Dat is al een mooie “break” in de eenzame Spanjetocht. In ieder geval geen 2,5 maand lang een lonely stranger. Lijkt me heel leuk. Verder heb ik ook begeleiding tijdens de eerste week en er staan nog een paar mogelijke aanbiedingen voor meelopers op de rol voor het stuk van Z-Spanje tot thuis. Dochter Marieke zie ik misschien in Noorwegen, waar zij woont. Verder zijn me al een paar overnachtingsadressen aan de route aangeleverd. Dadelijk snak ik nog naar eenzaamheid!.

 

Reacties

 1. Rob en Pauline zegt:

  Hall o Harrie

  Fijn dat het met de twee beestjes steeds beter gaat, toch wel een beetje een “must”.
  Wat betreft laarzen in de aanbieding, die zou ik gebruiken in de wei als ik mijn Meindls niet kon vinden. 25 km op laarzen is …. vragen om blaren toch. Laat staan op een halve zool! Gewoon volledig leren schoenen, meindl perfect bv. , mits goed behandeld kun je daar mee een beek doorwaden. Nooit transpirerende voeten in gehad altijd warm …..nee ik werk niet bij Meindl.
  Goed gereedschap is het halve werk, ik google me wezenloos naar goed materiaal hahah en dat voor 10 dagen meelopen. Er zijn tenten van 4 kilo 2 persoon maar ook tenten van 1,65 kg 2 persoons, of jassen van 900 gram maar ook van 280 gram etc. etc. Al zal ik de spullen in de toekomst natuurlijk ook dankbaar
  gebruiken. Maar goed je kunt het zo of zo doen , de weg blijft er gewoon in dezelfde afstand bij liggen.

Geef uw mening

*