10 juli 2014 Savary Island. Rerflexie op de Suncoast Trail

Vandaag hadden we een uitstap naar het dichtbijgelegen vakantie eiland, Savary Island, met zijn hoge duin, brede zandstrand en betrekkelijk warm water. In de verte zeeotters, zeehonden, steeds weer de zeearenden. Het was heerlijk ontspannen, met kleine Sienna, Danya’s vriendin Amanda en haar partner, zon, ijsje etc. Weliswaar geen voorbereiding voor ponyanddogtrip, maar dat hoeft ook niet altijd.

Tijd voor reflexie over de Sun Coast Trail: 18 km per dag op en neer, over vaak gladde rotsen, moerassige grond, omgevallen reuzenbomen over het pad, smalle doorgang tussen bomen waar paardje Luka met bepakking niet tussendoor zou kunnen, kreekjes, moeras, stukjes rotsklimmen. Ik begin me te realiseren dat Lapland , waar dit ook allemaal is, mogelijk geen haalbare kaart is voor vriend pony Luka. Dan zou ik hem in Lapland achter moeten laten en de laatse 800 km of zo alleen met hond Joep moeten doen. Vind ik geen fijn idee, nadat je bijna 6000 km. samen bent opgetrokken. Verder waarschuwden na 2 d. mijn 3 blaren me, dat ik nog wel wat oefening kan gebruiken. De slaapzak was O.K., maar in de winter zal ik een veel warmere, dus ook zwaardere, nodig hebben. En dat slapen op de vloer niet de beste voorbereiding is voor de 25 km van ’s anderdaags, dat wisten we al. Toch heb ik er nog steeds zin in. Hopelijk hond Joep en pony Luka ook.

Geef uw mening

*